Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Včera bylo pozdě Rv

0 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, děkuji za všechny diskusní příspěvky, za ty souhlasné i ty nesouhlasné ...

1 0
možnosti

Kdyz Ladislav Zapotocky (Budecsky) zakladal stranu, bylo pracujicich delniku a rolniku habadej. Dnes se tento trend zuzil na male procento obcanu. Takze volebni zakladna zde neni. Take vymozenosti, ktere strana se snazila ziskat, se staly zakladnim oznacenim vyspele spolecnosti. Dnesni, ale take vcerejsi prestrelky v programech, ktere strana predkladala, nedokazala upoutat obcany jinych profesi. Socialismus do ktereho nas tato strana tlacila, prevzala jina.

To jsou ty zakladni problemy strany. Jeji clensvi se stalo vlastne pristupem k moci a majetku. Take politicka "nevzdelanost", prispela k tomuto upadku. Sobotkovo predani ministerstva financi dnesnimu premierovy, byla ta fatalni chyba. Pan Sobotka zapomel na prastarou moudrost: "Kdo ma zlato, ma i moc"!!!!

Nikdy jsem SD nevolil. Pamatuji Zdenka Fierlingera co zradil a take Paroubka, ktery ukazal presne, co dokaze "MOC" udelat s uboheho obcana. (dal nebudu rozvadet) Take nebudu vzpominat dnesniho naseho prezidenta. Prekonal i Paroubka nam ukazat, co udela "MOC" s uboheho ceskeho cloveka. Jenze....? Na jeho "moudrost" naletelo mnoho ceskych obcanu. Skoda. Mel jsem cesky narod za chytrejsiho. Snad ta pristi generace.

3 0
možnosti

Máte zjevně více politického citu pro nastalou situaci než celé vedení ČSSD. Také bych se neradoval aby zmizela ze scény.

1 0
možnosti
Foto

Rovněž soudím, že se mýlíte. Když ČSSD nic neudělá, tak prezident Zeman ministra Staňka neodvolá (nikdy) a premiér Babiš se bude tvářit, že se nic neděje a vše je v pořádku. A Hamáček bude za Kašpárka.

4 2
možnosti
Foto

Myslím, že jej odvolat musí. Pokud by odolával více, než několik měsíců, kompetenční žalobě se nevyhne a u soudu prohraje ...

0 0
možnosti
Foto

Ale to je vlastně velmi dobrý článek!

2 0
možnosti

Je to prostě souboj dvou frakcí ve straně,z nichž ta,co není u korýtka se snaží i za cenu likvidace strany poměr sil ve straně otočit.Po nás potopa.;-D

1 1
možnosti
Foto

Autore, vaše úvaha (hodnocení) má tři háčky:

1. I já se mohu podepsat pod vaše konstatování „ ... ČSSD jsem nikdy nevolil a nejspíš nikdy volit nebudu ...“. Tudíž náš názor je nutně pro tuto stranu naprosto nezajímavý, protože hraběcí rady z druhého břehu spolu s potleskem politických protivníků jí nepřinesou ani jeden hlas navíc. Na co slyší její současní (i dočasně odpadlí) voliči si vedení partaje musí vyhodnotit samo - bez nás.

2. Určitě se shodneme v tom, že osoba nepříliš důležitého ministra kultury je marginalita a celá aféra je jen důsledkem boje několika nesmiřitelných frakcí ve vedení strany a o nebohého pana Staňka tady ve skutečnosti vůbec nejde. Všichni zúčastnění zde předstírají „naprosto zásadní postoj“, kterým ovšem maskují úplně jiný cíl (zájmy). Ale i to je především problém vedení partaje, které si rozpoutáním aféry „naběhlo na vidle“, neboť následné jednání prezidenta Zemana bylo vcelku předvídatelné.

3. Oba jsme odkázáni na informace (spíše komentáře a zbožná přání) nepříliš objektivních sdělovacích prostředků a tudíž předpokládáme, že „nesmiřitelná“ stanoviska jednotlivých aktérů vyjadřují opravdu jejich názory. Specielně u pana Hamáčka bych si tím rozhodně nebyl jist, protože se právě v té své partaji pohybuje mezi několika mlýnskými kameny a musí své verbální projevy přizpůsobit těm, kteří touží po jeho stranickém skalpu. Netušíme tedy, zda oficielní výstupy trojice Zeman - Babiš - Hamáček nejsou jen dobře sehranou komedií.

7 1
možnosti

Je to jako vždy. V prvním plánu na okraji jeviště se hraje divadlo pro lid, který jako neví jak to dopadne a za paravány a v zákulisí se to režíruje a mnohým je jasno již hodně dopředu co a jak. Proto je nemoudré dělat okamžité závěry na základě sdělení z médií. Jako říkal starý rabín : Všechno na světě je jinak.

0 0
možnosti

Mýlíte se hrubě. Formálně je to samozřejmě premiér, komu prezident odmítá vyhovět. Ovšem fakticky je to ČSSD a pan Hamáček, komu hází pan Zeman klacek pod nohy. (Mimochodem: Za roky Zemanova prezidentování jsem pochopil, proč jej straníci nepodpořili. Znali ho příliš dobře.)

Samozřejmě - svým "kategorickým" postojem si ČSSD naběhla. Ale dnes už bych neměl odvahu ji radit. Všechna řešení jsou více než špatná.

Na okraj: Není pravda, že ČSSD nejprve požadovala žalobu a až p a k hrozila odchodem z vlády. Ona od počátku sporu prohlašovala, že buď premiér prosadí odvolání a nové jmenování, nebo podá žalobu. Pokud tak neučiní, bude to považovat za tak vážné porušení koaliční smlouvy, že bude muset odejít z vlády. I to má samozřejmě problém: nepoučitelná ČSSD si nechala do vlády vnutit Zemanovi trojské koně, takže teď možná demisi podají celí tři ministři.

14 0
možnosti
Foto

Situaci jste popsal přesně, naprostý souhlasR^

2 0
možnosti

Základem problému ČSSD je to, že je stále dost přitlačena na Zemana, který se snaží uplatňovat prezidentský systém, který u nás dosud není. A Babiš se taktéž tlačí k Zemanovi, protože bez něj by premiérem vlády nebyl a musel by se podřídit přednostně policejnímu vyšetřování svých kauz, Čapím hnízdem počínaje. Jak ČSSD, tak i Babiš jsou Zemanovými poslušnými psíčky v politice;-D;-D

8 2
možnosti

Myslím, že se dost mýlíte. Sice jmenujete existující problémy ale je otázkou, koho z jmenovaných doopravdy pálí a na co mají ty pro nás obrovské problémy skutečný vliv?

0 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!