Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nemáte pravdu, pan Hamáček si dostatečně uvědomuje, že to není jeho spor s MZ, ale že jeho partner je AB. Možná je příliš slušný bouchnout do stolu a odejít, ale je to jediné řešení, bohužel s nikoliv jistou pravděpodobností jak to dopadne pro ČSSD.

A následně léta práce na vnitřní základně, bo si myslím, že řada lidí opustí palubu a dorazí nová krev, zejména pražská pobočka by se měla silně pročistit a pak se uvidí, prostě si to musí odpracovat...

2 1
možnosti
Foto

Ale proč bouchat do stolu a odcházet? ODS trvá již několik let "práce na vnitřní základně" a nemám pocit, že by se někam pohnuli. ČSSD je historická strana a do parlamentu patří a v podstatě nikdy nehrajete karty pouze s esy, ale v podstatě se značně špatnými kartami. Opravdu bych jim přál chladnou hlavu. Je to žabomyší spor, nic zásadního.

6 3
možnosti
MB

Nabízím pohled zcela jiný. Miloš Zeman je dlouhodobě skutečným vládcem ČR. AB si vodí na provázku a ČSSD ničí. Je možno mu vyslovit i určité uznání sveřeposti - Zejména pokud člověk uváží, že k tomu nemá žádné Kompetence. Pak se obdivovatelé - Odpůrci mohou libovolně řadit. Já se ovšem pořád táži - A jak to ČR ovšem pomůže? Kam ji to posune, jak bude silnější, inovativnější ap. ? Tady nejde pouze o Soumrak ČSSD - Tady jde o Soumrak rozumné civilizace ! ... [>-]

2 0
možnosti
Foto

Prezident nemůže být skutečným vládcem ČR, protože k tomu nemá v "naší" parlamentní demokracii kompetence. ČSSD a "naše místní civilizace" se, bohužel, ničí sama svou nečinností nebo naopak hysterií. Již dříve jsem psal, že je nejlepší o MZ vůbec nepsat a nediskutovat s ním. Jeho kompetence jsou omezené, poté, co jmenoval pana Babiše premiérem de facto žádné. Pouze se jej může zeptat, kam má příště položit věnec a nebo jej slušně požádat, jestli by opět nemohl vyjet do Ruska na nějakou, svou oblíbenou, "parádu" ;-)...Každopádně děkuji za diskusní příspěvek.

3 1
možnosti
Foto

Je to přesně naopak. Jestli má ČSSD zájem udržet si přízeň svých voličů a jako strana která drží své slovo získat případně další - nové, pak musí bezpodmínečně vládu opustit. Sebevraždou bude, jestli dojde k nějaké dohodě, protože pak bude jasné, že Hamáček jen blbě žvaní.

8 1
možnosti
Foto

A co by tak pro ČSSD přinesly předčasné volby na podzim?

2 0
možnosti
Foto

Asi fakt jediné rozumné řešení, samozřejmě že na pana Babiše lze vznášet žádost o kompetenční žalobu. Ale zkuste pracovat s kolektivem, jehož jediný člen je tzv. na odchodu a může si tedy dát nohy na stůl.

0 1
možnosti
SN

:-)........president i při podání kompetenční žaloby, její vyřešení soudem, které se může protáhnout, má vlastně dost času aby si to užil a vymáchal Hamáčka a jeho poradcem (špatné), ve vlastní špíně! !!

2 4
možnosti
SN

:-)............s jeho poradci....

0 0
možnosti

No, Vy zřejmě nepočítáte s tím, že premiér může odvolání kdykoliv stáhnout. Takže ...

1 0
možnosti
Foto

Ale ano, to jistě může, ale pak může následovat ze strany ČSSD upozornění ve smyslu, "udělej to ještě jednou a příští hlasování o důvěře už prohraješ". Zatím tu možnost nevidím, ale může nastat situace, kdy budou nové volby pro ČSSD i pro opozici výhodné, např. kolem 17. listopadu a pak by se mohl Andrej Babiš hodně divit.

3 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!