Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J20a60r54a 40R27a36n46k

17. 1. 2016 20:02

Pisete dobre kritiky, videla jsem filmy, o kterych pisete a s kameramamny mate pravu, dobre u Hateful 8 i Revenant,R^

0 0
možnosti
Foto

J85a36n62a 14M11a63j50o95v38á

17. 1. 2016 10:41

Ač nejsem skalní milovnicí westernů...nejspíš do kina zajdeme. Díky.R^

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji za karmu ...

0 0
možnosti
EVM

Naprostý souhlas. R^ Syrovost, naturalita, drsný ráz prostředí, strohost filmu a herecký výkon Di Capria, který je absolutně nezpochybnitelný. :-)

V[>-]

0 0
možnosti
JH

Souhlasím skoro se vším, co píšete. Má to všechno ale jedno ale... Po mém soudu chybí filmu ta jiskra, ten duch, který dává uměleckému dílu to skutečné posvěcení. Ovšem Di Caprio a Oscar za hlavní mužskou roli... to je pro mne jednoznačné! Jenom za podmínky, ve kterých se točilo. Nejen!!!R^

1 0
možnosti
Foto

Však bez DiCapria by film asi zdaleka nedostal tak vysoké hodnocení. Kromě toho obsahuje řadu drobných prohřešků, jakých by se zkušený režisér neměl dopustit. Např. známé fotografovo pravidlo, že dobře naaranžovaná momentka působí nejpřirozeněji. To, že se natáčelo při mrazu, kdy normální člověk zůstane doma, z filmu nedýchne. Podobně scéna s medvídkem Míšou se moc nepovedla - spíš to vypadalo, že se víc bál sám medvěd. A to nemluvím o flintách předovkách, které dokázaly střílet rychle za sebou (byť s jednou dírou v hlavni).

Pan režisér se nedovel dívat "okem kamery", to co v té sibérii vnímal jako drsnou realitu, působilo ve filmu jako dílko amatéra, bez prostoru pro divákovu představivost.

Z naší sbírky westernů a dobrodružných filmů si občas něco pustíme znovu (V pravé poledne, Tenkrát na západě a pod.), Revenanta asi ne.

Přejmenoval jsem jej na Utrpení mladého DiCapria. :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS