Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Dobrý film potřebuje tvůrce a ti nám dnes chybí. Svých pět minut slávy jsme si asi už v minulosti vybrali. Třeba se zas někdo časem objeví.

5 0
možnosti
Foto

Nebo na to můžeme jít jako v severských zemích, podporou kinematografie ze státního fondu ... Čekat, že se někdo objeví a nechat režírovat ty, kteří sice s režií nemají žádnou zkušenost, ale jsou schopni sehnat na film peníze ... to by mohlo trvat velmi dlouho :-)

1 0
možnosti
JK

Upocený český film jde už dlouhá léta mimo mě. Pár zajímavých kousků se jistě najde. Žádné perly se ovšem nekonají. Můžu si hrát na patriota a adorovat všechny ty schématické intelektuální šablony, se kterými se tu autoři prsí, ale já patriot nejsem. Do kina už na český film nechodím, je to škoda peněz, ale uznávám, že jako na film před spaním se sem tam dá na něco kouknout.

Celá ta skvadra okolo českých filmů, filmové akademie, Českého lva apod. jen ukazuje, jak vadné je povinné financování filmu. Zrušit dotace filmu a nad přehlídkou malé české trapnosti se zavře voda.

11 2
možnosti
Foto

Nebyl bych si tak jistý, protože spousta braku vzniká i mimo fond kinematografie. Každopádně by bylo dobré neglorifikovat filmy, které za nic nestojí ...

4 0
možnosti

Jako vždy perfektní shrnutí, snad bych ještě jen doplnil důkaz úžasné skromnosti Lucie Výborné, když opravdu jen pro úplnost a tedy nenápadně v jeden moment poznamenala, že tak závažnou a asi nejdůležitější akci roku moderuje bez "sparringa," tedy sólo. Na to, že je spolu s Janem Pokorným světovou rekordmankou v disciplíně "imrvére rozhovory v rádiu a knížka den poté" je to vskutku úžasná skromnost. Jinak ti doktoři možná nebyli tak špatným nápadem, když už nebylo co říct k filmům, tak se rozebíral třeba porod, takže příští rok by mohli obálky číst i jiní odborníci jak jste poznamenal, a třeba když by hasiči u toho dělali osvětu s čištěním komínů, mohlo by to i zachránit životy.

5 4
možnosti
Foto

Děkuji. Osobně nechápu, proč nechali moderovat zrovna Lucii Výbornou, ačkoliv jako proti moderátorce v rádiu vůči ní nic nemám. Myslím, že by to měl dělat někdo, kdo filmu rozumí nebo přímo někdo z oboru, zkušený bavič, herec apod.

4 2
možnosti
Foto

Viděla jsem jen kousek, ale souhlasím R^

3 2
možnosti
OF

Vám nevěřím ani slovo.:-(

0 0
možnosti
OF

Doufám, že ta díra u Hanušovic není můj Bruntál.

Už Krnováci se nám posmívají, že Bruntál se skloňuje podle vzoru p...del.

:-( Já jsem ve filmovém umění trochu ztratil přehled, poslední český film, který jsem viděl, Ženy v pokušení, se mi nelíbil.A poslední polské filmy co se mi líbily, byla  Zaslíbená země A.Wajdy a Kieślowského Dekalog. Co skončily filmové kluby do kina nechodím. To byly časy, kdy jsem viděl ve vítkovickém kulturáku Altmanovu svatbu ale i pěkný mexický film....

Kde dnes  člověk uvidí pěkný film ? Raději chodím na pivo, naposledy včera, ale v pivnici pána Brauna, se filmy nepromítají.:-(

4 0
možnosti
OF

Možná něco dává dvojka, ale je to pozdě a člověk se musí před šichtou vyspat.:-(

0 0
možnosti

Romane, ještě štěstí,že je to pouze tvůj neobjektivní názor;-D

2 0
možnosti
Foto

Na demokracii je krásné, že každý může mít svůj vlastní subjektivní názor ... Za objektivní jej rozhodně nevydávám ;-):-)

3 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím! Ten večer mnoha lidem řekl minimálně o dvou zajímavých a jinak opomíjených filmech - Cesta ven a Díra u Hanušovic. Taky představil úžasnej hudební kvartet Salut Salon a aspoň krátce řadu zajímavých a duchaplných lidí z řad lékařů. Poprvé jsem viděl, jak vypadá slavný neurochirurg Beneš. Ceremoniál - na rozdíl od někdejších vachlerovských skopičin - nebyl trapnej, moderátorka sice neoslnila ale zvládla to s přehledem. Nominace na oskara má být nějaký kritérium?! A-skupina v hokeji?! Buď si děláte srandu nebo je vaše svéprávnost v ohrožení.

10 11
možnosti

Tak jistěže to moderátorka zvládla s přehledem, stejným, jako hlasatelky třeba v nádražním rozhlasu.

2 6
možnosti
Foto

Film Cesta ven  jen nádherný film a to, že lidi jdou raději na přiblou komedii Babořevsky svědčí o úrovni některých lidí v této zemi. Film   byl uveden v rámci prestižní přehlídky nezávislých filmů na MFF v Cannes 2014. Pro českou kinematografii je přítomnost tohoto snímku v Cannes obrovským úspěchem, na který se čekalo 16 let. Naposledy byl v roce 1998 do programu festivalu v Cannes zařazen celovečerní hraný film Postel Oskara Reifa v sekci Semaine de la Critique. RvRvRvRv

5 7
možnosti
Foto

Já nekritizoval "Cestu ven", ale český film obecně a Českého lva konkrétně. Chápu, že mí v Cannes jediný film za více, než patnáct let, je možné považovat za skvělý výsledek ... :-)

3 1
možnosti
JH

Řekl bych, že ještě  více než Český lev, toho patologa potřebuje český film. Jinak, zajímavé postřehy - výstižné

17 2
možnosti
Foto

Pane Potoczný, kdyby mi zdejší zakyslý škrhola Pepík Havránek napsal "zajímavé postřehy - výstižné", vážně bych se nad sebou zamyslel :-)

4 8
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!