Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tivat

17. 6. 2009 15:45
Panebože, odborník

Opravdu nechápu, co tím chtěl autor říci. Srovnávat Titanic s dnešními letadly je naprostá pošetilost. Dnešní myšlení je jiné a technika rovněž. Letadla jsou vybavena tím nejlepším, co dnešní technika zná, a padáky by opravdu nebyly na nic ani lidem z osudného AF447. Zahynuli totiž na udušení hned při rozlomení letadla a tak ty srdceryvné bulvární kecy o tříštění jejich těl o vodní hladinu si autor mohl odpustit.

Je to absolutně nejbezpečnější způsob přepravy na světě i přes to, že statistiky poškozují nehody některých společností v rozvojových zejména afrických zemích, kde se jim o údržbě letadla a dodržování předpisů může mnohdy jenom zdát.

Myslím, že autor má obyčejný strach z létání, což je u většiny běžné populace normální. Víc než strašit lidi bych upřímnmě doporučil pomoc psychologa nebo kurzy v simulátoru proti strachu z létání na Letišti Praha.;-)

0 0
možnosti
MB

buxus

17. 6. 2009 16:06
Re: Panebože, odborník

To s těmi statistikami je naprosto správná připomínka. V některých rozvojových zemích jsou pravidla pro letový provoz buď ignorována, nebo uzpůsobena tak, aby se mohly používat do mrtě olétaná letadla, které už nikde jinde na letiště nesmí.

0 0
možnosti
MH

Tapeer

17. 6. 2009 15:43
Pěkné zamyšlení

Chápu zcela, co máte na mysli, mnohokrát jsem o tom v letadle přemýšlel. Člověk když do letadla sedá a vzlétne, prostě musí tak nějak podvědomě počítat i s tím, že se na pevnou zemi dostane poněkud rychleji než by mu bylo milé... Tento pocit samozřejmě zároveň podvědomě potlačujeme a chlácholíme se tím, že se určitě nic nestane... Letecká doprava nemá s naší odvahou nic společného, nemůžeme nic ovlivnit, prostě se jen svěřujeme technice, posádce letadla a možná nějaké vyšší moci...  No ale s přemýšlením mezi lidmi většinou neuspějete, protože "to je úplně nejbezpečnější způsob cestování Máňo, říkali to tuhle v televizi, a tam to přece musí vědět..."

0 0
možnosti
FS

mthead

17. 6. 2009 15:38
článek a zejména diskuze mi připoměla jeden vtip

a to když v padajícím letadle usměvavá letuška požádala s klidným hlasem pasažéry o to, aby si vzali své pasy, nalistovali stránku se svými údaji, utrhli ji, stočili do ruličky a strčili si ji do prd*le. Na dotaz, zda je to zachrání odpověděla že ne, ale že to zjednodušší identifikaci obětí. A proto lítám s klidem.;-D 

0 0
možnosti
AK

Alka.24

17. 6. 2009 15:19
Moc

mi nestrašte. Zrovna dnes se mladí s dětmi vrací od moře. Ach jo...

Jinak zdravím:-)

0 0
možnosti
EN

EMS

17. 6. 2009 15:14
Článek

Prosím Vás a co jste tím chtěl říct? Jediný závěr, který jsem si udělala je, že se prostě bojíte létat.... Seďte tedy doma, obchodujte po netu a budete v poho? Nechápu větu o průseru podobnému Titaniku - co tedy navrhujete?

0 0
možnosti
R

Rudla.

17. 6. 2009 15:13
Hm...

A jak byste si tu záruku za vlastní bezpečnost představoval? Pokud se v letadle necítíte bezpečně, nelétejte, můžete plout lodí nebo jet autem/autobusem...

0 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!