Má Miloš Zeman problém s „k“?

Miloš Zeman je populární prezident naší země. Je to vynikající politik. A nejen to. Je to de facto služebně nejstarší, aktivní, porevoluční politik. Přesto jej pronásleduje jeden nešťastný problém a tím je problém s písmenem „k“.

Respektive s písmenem „k“ na počátku slov, které se pak stávají milníky jeho prezidentského angažmá a spoluvytváří jeho prezidentský profil. Nutno poznamenat, v konečném výsledku nikterak lichotivý profil. Považte!

Hned krátce po svém zvolení prezidentem se stala Miloši Zemanovi osudná slova „korunovační“ „klenoty“. Hned dvě slova s „k“ na počátku. Jak se tak zpitý po akci na ruské ambasádě nepřítomně kymácel nad chloubou naší historie a symbolem české státnosti a hlavou mu běželo hamletovské dilema „blít, či neblít“, zřejmě vůbec netušil, jak obratně jej z této lapálie vysvobodí jeho mluvčí Ovčáček s odkazem na virózu. Nu což! Zasmáli jsme se, viróza se stala kultovním slovem a prezidentovalo se dál.

Několik měsíců na to Miloš Zeman obohatil prezidentský slovník o další skvost s „k“ na počátku. Z úst mu několikrát veřejně vyšlo hanlivé slovo „kunda“. Až jsem se otřásl hnusem při nutnosti zde slovo opět citovat. Zřejmě je to v jeho mysli „kunda sem, kunda tam“, tedy je to správný chlap.

Jelikož se v tomto případě nešlo vymluvit odkazem na pokračující virózu, zvolil prezident jako omluvu opět slovo na „k“. Kavárna, to je pravý důvod prezidentových hanlivých výroků. A já už se bál, že by mohl být hulvát. Jelikož u nás zřejmě máme kavárny pouze v matičce všech měst v Praze, pak za jeho výroky mohla samozřejmě „pražská kavárna“. Od třicátých let se v těchto domech, „čpících neřestí“, scházel výkvět české inteligence. Vadila nacistům, vadila komunistům, a jelikož je veškerá inteligence Miloši Zemanovi trnem v oku, včetně jeho vlastní, tvrdě pražskou kavárnu zpranýřoval.

Čas trhnul oponou a bylo zapotřebí se profilovat jako neochvějný migrantobijec. S kým jiným se mohl pan prezident ukázat, než s člověkem, který, bohužel, opět potvrdil jeho neutuchající problém s „k“. S Konvičkou!  Problém se projevil v plné nahotě, když, za účelem svého projevu, zakázal přístup na Albertov studentům v den jejich svátku. Vždyť co mají studenti co dělat na „svém posvátném“ místě v den vlastního a dnes již státního svátku. Miloš Zeman je díky svému vystoupení dodnes provázen gloriolou migrantobijce a to je hlavní.

Ani touto akcí problém s „k“, bohužel, neskončil. Jsou totiž různé metody, jak se zbavit svých politických odpůrců a Miloš Zeman vše vždy vtipně glosoval, abychom se, my občané, zasmáli. A tak s odkazem na jednu z metod odstranění premiéra země, tedy člověka s největšími pravomocemi a demokraticky voleného zástupce všech občanů, nezaváhal. Tím správným nástrojem je kalašnikov. Stalo se to před pár měsíci, ale i zde musím konstatovat, že prezident jednal zcela správně, ačkoliv opět potvrdil svůj problém s „k“. Vždyť AK-47 a jeho nové mutace jsou efektivní rychlopalnou zbraní nedávné minulosti i současnosti a tak je jasné, že Miloš Zeman chtěl pro našeho premiéra jen to nejlepší.

Co dodat. Prezident jistě brzy přijde s dalším slovem, začínajícím na „k“, kterým potvrdí svůj problém. Pokud vám nyní běží v mysli fakt, že natropil spoustu jiné neplechy, která nemá se slovy s „k“ na počátku nic společného, pak vězte, že jsou to jen malichernosti.  Vždyť proč si vůbec pamatovat, že (ne)vědomě lhal v souvislosti s Peroutkovým článkem a dodnes se za svou lež neomluvil nebo že cpe naši republiku už zase do zadku Rusku a nově Číně, jakkoliv jsou to pro nás na hony vzdálení političtí spojenci. Jde přeci o obchod a ten je třeba podporovat. V souvislosti s Čínou chápu, že chtěl udělat radost německému Volkswagenu, který stoprocentně vlastní mladoboleslavskou Škodovku, která postaví v Číně továrnu. Nebo Slovákům, kteří vlastní J&T a kteří tak dostanou miliardové injekce. Nebo „našemu“ ČEZu, který ožebračuje lidi na cenách za elektřinu, ačkoliv má každoročně miliardové zisky.  Proč se nad tím pozastavovat, když náš fotbalový um teď v Číně bude reprezentovat Pavel Nedvěd?

Jen ten nešťastný problém s „k“ mě tedy v souvislosti s naším prezidentem rmoutí. A tak mě napadá, že bychom měli Miloši Zemanovi s jeho problémem pomoci. Zanedlouho se opět bude volit prezident a zatím jediným, velmi populárním a zřejmě nezpochybnitelným kandidátem, je právě Miloš Zeman. Skvělý politik, který má ovšem problém s „k“. Nechtělo by to včas najít někoho, kdo podobný problém nemá?

Autor: Roman Potoczný | sobota 2.4.2016 20:50 | karma článku: 39,99 | přečteno: 6548x
  • Další články autora

Roman Potoczný

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

4.8.2021 v 6:00 | Karma: 35,39

Roman Potoczný

Já jsem Prymula, kdo je víc?

27.10.2020 v 13:00 | Karma: 41,32

Roman Potoczný

Koronavirové paradoxy

1.9.2020 v 8:55 | Karma: 23,09

Roman Potoczný

Soumrak sociální demokracie?

6.7.2019 v 23:15 | Karma: 36,76

Roman Potoczný

Vážně nemáme na víc?

17.11.2018 v 6:00 | Karma: 20,76

Roman Potoczný

O prezidentovi psát nebudu

17.10.2018 v 8:16 | Karma: 17,58

Roman Potoczný

Ne, pane premiére!

14.7.2018 v 21:45 | Karma: 29,15

Roman Potoczný

Žumpa podle Jaromíra Soukupa

9.5.2018 v 20:30 | Karma: 43,10

Roman Potoczný

Nevidím důvod měnit hymnu

30.3.2018 v 7:00 | Karma: 27,88

Roman Potoczný

Sláva vítězi, čest poraženým

27.1.2018 v 19:25 | Karma: 19,37

Roman Potoczný

10 nejlepších filmů roku 2017

31.12.2017 v 0:05 | Karma: 15,03

Roman Potoczný

Já, Kajínek Superstar

20.11.2017 v 23:13 | Karma: 37,98

Roman Potoczný

Jarku, tys to vzal?

28.10.2017 v 22:28 | Karma: 30,46
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!