Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

D17a67v65i76d 71K91r54á80l

7. 3. 2017 8:56

Stálo by za to opravit překlep v příjmení Michaliny 0lszańské, není žádná nula! Zasluhuje mít tam velké O!.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za upozornění. Tento překlep samozřejmě nevznikl nijak účelově a už vůbec ne s účelem, jaký jste naznačil.

1 0
možnosti

Srovnání s Odcházením je nesmyslné, když ten film vyhrál pouze Lvy za scénář a střih.

1 0
možnosti
Foto

To máte sice pravdu, ovšem nominací mělo stejně, jako "Masaryk", to je de facto ve všech kategoriích. Akorát tehdy se Akademie zalekla reakcí na nominace a tudíž ceny "Odcházení" nenasypala ...

0 2
možnosti
Foto

Já to neštěstí neviděla, koukala jsem na dvojce Trainspotting ;-)

2 0
možnosti
Foto

Normálně by to byla i pro mě jasná volba, Štěpánko, ale viděl jsem ho před tím, než jsem šel na dvojku a tak dostalo přednost předávání cen ... :-(;-)

0 0
možnosti
MV

Skvěle napsaný příspěvek. Banášová byla fajn, ale z logiky vyplývá, že českou profesní soutěž by měl moderovat Čech. Že vyhrával film, který nikdo neviděl, mi připadá jako větší průšvih. V mém případě to znamenalo, že jsem cca. po 40 minutách využil svého diváckého práva a tu prapodivnou slátaninu prostě vypnul.

11 1
možnosti
Foto

Děkuji a gratuluji. Ušetřil jste spoustu času ;-)

1 0
možnosti
JN

Se to da shrnout do : Ceskou televizi rozdelit, verejnopravni nechat jenom CT24 a zbytek zprivatizovat.

3 1
možnosti
JN

A Ct24 platit jenom z rozpoctu a tim padem zrusit koncesionarske poplatky (jako v Polsku)

2 0
možnosti
Foto

Romane, když už jste se tak kategoricky vyjádřil k (ne)kvalitě českých filmů, kolik jste jich vloni viděl? A nebo, ještě lépe, které to byly?

1 2
možnosti
Foto

Děkuji, donutil jste mě k zamyšlení, tedy určitě všechny nominované, hrané, s výjimkou "Masaryka", plus "Pohádky pro Emu", které, netuším proč, neměly vůbec žádnou nominaci, což je jednoznačně ostuda Akademie, plus Anděla Páně 2, což doteď považuji za ztracený čas, plus asi ještě pár dalších, hraných filmů, na které už si nevzpomenu a několik dokumentů. Líbila se mi "Zkáza krásou", ale nedovedu posoudit, zdali byla lepší, než vítězný dokument, protože ten jsem opravdu neviděl. A k té nekvalitě. Kromě přinejmenším katastrofálního projevu herců napříč celým českým filmem s výjimkou několika málo jedinců, např. Karla Rodena nebo Ivana Trojana a otřesných scénářů, o ní hovoří i statistika. Posledním českým filmem nominovaným na Oscara byly Želary za rok 2002. Počítejte, kolik je to let, po které dostávají nejen nominace, ale i ceny jiné evropské státy a nikoliv jen Němci nebo Italové nebo Francouzi, od kterých by se to dalo historicky čekat, ale i Maďaři, Poláci, Rakušané apod. Nutně to neznamená, že jsou všechny tyto kinematografie lepší, ale i angažmá jejich herců v našich filmech (zatímco recipročně se to neděje) naznačuje, že je něco špatně. Už nyní je to historicky nejdelší období bez nominací na Oscary, pokud pomineme období, která ovlivnila izolace v sedmdesátých letech. O tom, že pak americká kinematografie je někde úplně jinde, asi ani není třeba psát.

3 0
možnosti
JS

kategoricky trvám na tom aby ČESKÉ prdy ČESKÉHO lva na ČESKÉ televizi příště uváděl ČESKY ČECH a byli nominováni pouze ČEŠI a aby děkovali jenom ČESKY!!!...díkybohu za Banášovou, alespoň to mělo vtip a eleganci

4 7
možnosti
Foto

Musí vám stačit, že televizní přenos i celou tu show režíroval Michael Čech (syn Františka Ringo Čecha). ;-)

4 0
možnosti

No aspoň jsem už pochopil, že když překladatelská superhvězda Dana Hábová dramaticky překládá pro jistotu třeba třikrát za sebou thank you či good evening, spousta vděčných lindžvistů to musí velice oceňovat.:-)

0 0
možnosti
VB

Pravděpodobně pan Marek Erben, pan Háma atd. moc dobře věděli o film.akademicích své a proto to vzala ta ošklivá anorektička;-€Rv!!

2 7
možnosti

zkonstatoval jistě fešáckej diskutér Beneš;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!