Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

jen tak mimochodem, film "Odcházení" nevyhrál, Banášová byla naprosto výborná , Český lev není Zlatý slavík a ano, Roden je lepší než Murphy.:-P

9 3
možnosti
JL

Nemělo to lidský rozměr? Ještě že jsem se na to nedíval. Anthropoid jsem viděl, dost zoufalý film, i když jsem mhouřil obě oči.... Jsem zvědav na "Masaryka", prý je to špatné. Proč to ale tedy čeští akademici označili za film roku, to mě začíná zajímat záhada, kterou chci rozlousknout.

7 0
možnosti
Foto

Myslím, že tím jen podpoříte, co PR filmu "Masaryk" zamýšlelo. Navnadit na film diváky. Sám se na něj půjdu taky podívat, takže účel byl splněn. Jen nevím, jestli by měl tento účel plnit veřejně dostupný pořad na veřejnoprávní televizi, kterou platíme kromě daní i zákonem danými příspěvky.

3 0
možnosti
OH

Tyhle ceny jsou jen vzájemné se plácání na zádech což letošní rok potvrdil více než viditelně. Ocenění kamarádů od kamarádů co spolu mluví filmu který nikdo ještě neviděl vyvolává diskusi jestli tedy lidi má vůbec zajímat nějaký přenos z udílení cen a ještě na hlavním kanálu veřejnoprávní TV a ještě v prime time.

Jen nevím co máte proti Andělu páně když nepochopíte, že dobrou rodinou komedii bez nablblých reminiscencí s minulým režimem, nebo nahořklou či černou nebo poučnou aby člověk v naší tvorbě pohledal.

12 1
možnosti
Foto

Anděla Páně 2 jako rodinnou komedii nikterak nezatracuji, ale v podstatě se jedná o podobný "podvod" na divákovi kin, jako v případě "Masaryka". V podstatě televizní film (jehož je dvojkou a zasloužil by si rovněž spíš televizní uvedení), nasazený do předvánoční pohody, nepřišel s žádnou invencí, zopakoval úspěšný koncept i herecké obsazení jedničky a spíš využil atmosféry, než, že by zaujal. V mých očích to byl spíš marketingový, než filmový, koncept. Jinak mu ovšem úspěch přeji, ačkoliv mě mrzí, že na základě podobných (např. Troškových) filmů, se lidé nechají zlákat k návštěvě kina, přičemž jim unikne celá řada mnohem lepších snímků bez povšimnutí.

0 0
možnosti
Foto

V mnohém máte pravdu. Pod jiným článkem na toto se lidé zamýšlejí nad tím, že slovenština už bohužel není náš druhý mateřský jazyk ani jazyk úřední a tím pádem jí mnozí mladí lidé nerozumějí...A schytali to za svou "hloupost".

Tak nevím. Mně se ty argumenty zdají logické - při vší úctě a lásce k Adéle Banášové.

A to proč byla překládána angličtina, kterou máme jako povinnou ve školách a nebyla překládána polština taky nechápu - možná si režie myslela, že stačí pochopit každé páté slovo nebo jen Dzenkujem.

4 0
možnosti
JV

nečekali, že bude mluvit polsky ale anglicky :-)

3 0
možnosti
AE

Např. pořad Objektiv už moderuje Slovenka slovensky delší dobu a nevšimla jsem si, že by to někde někomu vadilo.

Pořád radši budu poslouchat slovenštinu než Boučka.

Jinak s Vámi ve Všem souhlasím.

10 4
možnosti
Foto

Objektiv není, při vší úctě k němu, líbí se mi, masově zaměřený pořad. Kdo se chce dívat, najde si jej, mládež k němu asi příliš tíhnout nebude, takže to nevadí. Každopádně děkuji za hezký diskusní příspěvek.

1 0
možnosti
MH

I když víceméně souhlasím, trochu přehnané.

Jinak je to docela odvaha srovnávat C. Murphyho S K. Rodenem... Roden je totiž o řádnou úroveň výše.

5 0
možnosti
Foto

Obdivuji Karla Rodena, je to jeden z mála našich herců, který opravdu vždy hraje a uspěl i v zahraničí. Ovšem americké herectví je úplně někde jinde. Nemyslím jen Anthropoid, kde hrál C. Murphy někoho, o kom vlastně nemohl téměř nic vědět a výborně to zvládl, vzpomeňte si třeba na "Sunshine" a počkejte si na něj v novém filmu "Dunkirk" ...

1 0
možnosti
JB

Nechápu hysterii kolem Masaryka. Ano, lidi neměli šanci ho vidět. No a? Tahle cena není o hlasování lidí

2 2
možnosti
RS

Proč pak vůbec nějaké České lvy lidem v televizi ukazovat?

10 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 14
možnosti

Raději Slovenka, než "českej" jazyk filmařů.

4 0
možnosti
KS

Českého lva jsem sledoval. Mám také připomínky. Klavírní doprovod dost rušil průběh, paní moderátorka je šikovná, ale v tomto případě a na takovouto akci Čecha nemáme? A filmy by se měli hodnotit, až je bude znát veřejnost. Jinak ovšem nesouhlasím s tím, že není dobrá ůroven našich filmů. Krásných filmů, hlavně komedií,s poslední doby máme dostatek.

3 2
možnosti

Mě by zajímalo, proč jste to takhle pojmenoval. Nemělo být: Český lev, který se mi nejméně líbil. Vy na to máte nějaký patent, určovat co je nejlepší a nejhorší?

9 3
možnosti
Foto

Vámi navrhovaný nadpis by byl milejší, souhlasím, ale význam by to mělo stejný. Já si neosopuji právo vydávat svůj článek za názor všech. Jedná se o můj pohled na letošní předávání cen Český lev a opravdu jsem horší nikdy neviděl. Ta hluboká neúcta k odměněným, z nichž většinu přerušilo při děkovačce klinkání klavíristů, mi hnula žlučí. Ne, že by se to v jisté míře dříve nedělo, ale letos to bylo odporné ve smyslu "přijďte na jeviště, vezměte si cenu, moc to nekomentujte a odejděte nebo začneme odporně klinkat". Chybějící ukázky filmů a "Masaryk" pak jen tu zkázu dovršily.

1 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!