Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J38a13n 42M25a66c84k

13. 3. 2017 1:08

Radsi slovenstina nez prazska cestina. Vic se k clanku nemohu vyjadrit, Lva jsem nesledoval :-)

10 13
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
25 7
možnosti
MK

Víte, pane Romane... Už na Vás ztrácím sílu, ale ještě jednou naposled a fakticky. To Vaše povídání stojí pohříchu úplně na vodě. Je to jen podivný soukromý názor člověka, který se asi vesvětě filmu moc nevyzná, nikoliv pravda. Ale abych opět nezabředl do fáze„názor proti názoru“ a Vy jste mi neodpověděl, jak je Vaším zvykem, že mi můjnázor neberete, ale stojíte si za svým. Tak fakta. Fakt 1 – kvalita letošníchfilmů nebyla rozhodně nejhorší za dobu existence Českého lva. Podleodborné veřejnosti nebo chcete-li tisíců filmových fanoušků, i podle kritiků seletos urodila řada výborných filmů. A jako výborné si dovolím označit ty, co mají na csfd.cz přes 70 % a sklízely i pochvalné hodnoceníkritiky. Takže: Masaryk – 70 %., Anthropoid – 79 %, Anděl Páně 2 – 82 %,Učitelka – 75 %, Normální autistický film – 86 % (!), Bratříček Karel – 85 %(!), Pustina (TV) – 89 % (!) atd. To má být nejhorší roční úroda zaposledních 24 let?!? Je to naopak podle hodnocení (těch, kteří tomu trochurozumí) jeden z nejsilnějších ročníků! Fakt 2 – moderátorka patřila k nejlepšímvůbec. Pohotová, vtipná, chytrá, elegantní, důstojná. Chcete ji srovnávat třebas bezpohlavní a křečovitou Výbornou z minulých ročníků? Jen Eben jimůže zastínit, ale ten asi neměl zájem nebo čas. A polemizovat o jejíslovenštině, to je pod mojí úroveň, to bylo neobhajitelně nejtrapnějšína celém Vašem pojednání. Fakt 3 – výborná byla i scénografie a dramaturgie,vše se odehrálo na velmi solidní úrovni. Fakt 4 – Masaryk i Anthropoid bylyzařazeny do soutěže zcela podle jejích regulí, které mimochodem přesně vycházíz pravidel pro udělování Oscarů. Nemá tedy cenu jejich účast zpochybňovat.Takže co vlastně bylo „nejhorší“? Vůbec nic! Prokazatelně. Dokonce podle všechmožných hledisek to letos nebylo ani průměrné, natož podprůměrné nebo slabé,natož nejhorší. Ale fajn. Neberu Vám Váš vkus, klidně můžete tvrdit, že třebaMuzzikanti jsou lepší než Pelíšky nebo Kmotr. Pouze tím vystavujete vizitkusvému vkusu a odbornosti v oblasti filmu.

5 21
možnosti
MK

Mimochodem, a už opravdu k tomuto naposledy - s tím navážením se do Vaší psychiky v předchozím příspěvku jsem to opravdu přehnal a máte pravdu, že mi do toho nic není. Nicméně o psychologii něco vím, tedy i to, že je velmi těžké si přiznat nějaké problémy, i když jsou. Pokud jste toho tedy jen trochu schopen, zkuste možná zaměřit svojí energii trochu jiným směrem než na virtuální diskuze s lidmi, kteří pro Vás de facto vůbec neexistují, takže nemají valného smyslu. Tedy na reálné lidi kolem, kteří možná Vaši energii potřebují více. ;-)

2 17
možnosti
OK

Nesouhlasím s autorem článku. To byl NEJLEPŠÍ lev, pro pijavice na "Fondu českého filmu".!!

10 1
možnosti
ES

S autorem souhlasím...... Avšak než nulovou kvalitu bych spíše napsal zápornou, to je výstižnější.....

18 1
možnosti
MK

M25i50l65o24š 88K90o89t37e21k

11. 3. 2017 11:52

Jestlipak by prošla čeština ve Slovenské televizi?

16 6
možnosti
JH

J93a90n 36H85r97u89z63a

11. 3. 2017 14:44

Prošla. Doba vypjatého nacionalismu je pryč.

6 8
možnosti
MK

Pan Potoczný podle mne musí mít nějaký psychický problém. Nejen že napíše blog v podstatě o ničem (kromě nesmyslného a hloupého útoku na slovenskou moderátorku) a láká na pochybný bulvární nadpis, což se mu daří. Především mne fascinuje, jak cítí potřebu odpovědět v podstatě na každý příspěvek, aby se obhájil, polemizoval, souhlasil, nesouhlasil. Musí mu to trvat hodiny a nic lepšího na práci nemá. Prostě - tenhle člověk se neuvěřitelně rád prezentuje v bobtnající kvantitě svých kašovitých slov jako v pohádce Hrnečku vař. A skoro nikdy netrefí hřebíček na hlavičku, aspoň na to má talent. Viz např. jeho poslední "reakce na reakci" - že ta "řada mladých lidí", co neumí slovensky se bude "každopádně s každým rokem" prodlužovat. Co na tom, že Slováci jsou snad už v každé větší české firmě a komunitě, kde se běžně baví s kolegy a přáteli, že jich tu žije 200 000, že celá řada zábavných TV pořadů je dvojjazyčná, že na řadu filmů na csfd si Češi běžně stahují i slovenské titulky a že všechny tyto tendence narůstají. Prostě každopádně je to tak jak to vidí pan Roman. :-)

3 20
možnosti
Foto

Když má někdo potřebu můj článek sáhodlouze komentovat, obzvláště, pokud napíše, že je "o ničem", pak se myslím sluší a patří, abych mu odpověděl. A tak odpovím i Vám, pan Kopecký. Ne, opravdu nemám žádný psychický problém a nerozruší mě, ani když mi někdo píše neosobně ve třetí osobě, když se stará o můj čas, do kterého mu nic není a de facto se nesnaží diskutovat, ale pouze mě urazit ;-)

14 0
možnosti
MT

Pokud píšete "Řada mladých už dnes slovenštině nerozumí"... myslím, že ta řada není moc dlouhá ;-) On by Český lev byl možná důstojnější, kdyby se oceňovalo jednou za dva čí tři roky. Aby bylo z čeho vybírat

11 0
možnosti
Foto

Každopádně se ta řada bude s každým rokem prodlužovat ;-) ... Oceňovat jednou za dva či tři roky považuji za vynikající nápad z pohledu diváka i potenciálního výběru skutečně kvalitních filmů. Ovšem nevím, jestli by souhlasili všichni ti, kteří mají na cenách Český lev postaven svůj business ... :-)

9 0
možnosti
Foto

Samozřejmě Eva, už jsem se níže za tuto chybu omluvil.

1 0
možnosti
JV

Myslím, že Adéla zvládla na výbornou, na rozdíl od mnoha předchozích moderátorů, za mě pořad docela dobrý, znám mnohem horší ročníky a vyhlašování. Co se týká nominací a vítězů - to je mi jedno, stejně se kouknou na co budu chtít já a udělám si vlastní názor.

11 2
možnosti
JH

J46a73n 91H35r72u13z60a

11. 3. 2017 14:43

Spíše je smutné, že nejsme schopni vybrat pro tuto ryze českou záležitost českého moderátora. Myslím si, že Karel Šíp nebo Marek Eben by se toho zhostili s grácií. Není to nic osobního ani národnostního. Na Adélu Banášovou se rád dívám na slovenských pořadech i když mnoha vtipům a narážkám nerozumím, už proto, že oba státy fungují odděleně dost dlouho a informace dříve poskytované oběma zemím dnes takto podávané neexistují.

6 2
možnosti
AJ

Klidně se bez vyhlašování cen obejdu, stejně si vyberu podle svého vkusu a ten se dost liší od tzv. Akademiků

15 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!