Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nikde není řečeno ,že musí každý rok natočit nějaký film. A už vůbec ne kvůli Českému lvu. Nezáleží na kvantitě ale na kvalitě. Takže klidně jeden film za 2 roky ale dobrý. Že si herci nevydělají tučné honoráře ? To je jejich věc. Práce je nyní v republice dost.

5 0
možnosti
MM

a o tom co je kvalitní tady bude rozhodovat kdo? klidně ať natočí 1 film týdně, pokud to bude za sponzorský peníze, tak je mi to šumák.

3 0
možnosti
MV

Podle mě nejhorším Lvem byl ten, kdy ceny posbírali tvůrci za nicotnou romskou Cestu ven...to bylo opravdu už za hranicí všeho vkusu.

20 1
možnosti
TH

Roden je opravdu lepsi herec nez ten Murphy ...

6 1
možnosti
DD

Masaryka jsem viděl. ...a byl jsem s většinou udělených Lvů zpětně v souladu. Celkově asi nejlepší česká věc za rok 2016. Asi tak

3 6
možnosti
JS

On filmařský Český lev ještě někoho zajímá?

21 0
možnosti
MN

Safra, chlape, vy skoro ničemu nerozumíte....Rv To není dobré vysvědčení mít článek prošpikovaný tolikrát tímto slovem. Čekáte, že Vám to diskutující vysvětlí? ;-D

3 3
možnosti
TF

V mnohém mohu souhlasit, ale... pokud chci kritizovat, musím být sám bezchybný. EVA Zaoralová, nikoli Věra. Prosím, orpavte si to.

3 0
možnosti
JK

Jako že když tady kritizujete,.. tak jste sama bezchybná ? .. ;-D

6 3
možnosti
PS

Slovenština z úst Slováka nebo Slovenky je to poslední, co by mi mělo vadit. Ať se děti přiučí.

25 8
možnosti
VK

Hlavně nevím, co by dítě muselo udělat, aby bylo za trest nuceno koukat na vyhlášení filmových cen. Takové dítě musí být buď pěkný spratek ( a mít pomstychtivé rodiče) nebo velký filmový fanda. Takovému je jedno, jestli moderátor mluví Slovensky a děkovačka M. Olszanské je v polštině ho taky nijak nevzruší. Navíc starší, dospívající diváci (kterých asi taky nebylo moc) si v posledních letech prošli několika řadami ČSMT, ČS Superstar, Voice a nevím, co ještě. Navíc slovenských herců a hlavně hereček se na obrazovkách u nás objevuje až nebývale moc. Takže ano, možná mladí lidé neznají úplně dokonale záludnosti slovenského jazyka, ale na úrovní krátkých moderátorských vstupů mezi kategoriemi podle mě nemají problém.

Navíc ta kritika absence překladu, to je dost laciné. Když pomineme, že polština není svahilština a že děkovné řeči jsou vždy prakticky stejné, tak co měla ta překladatelka z AJ, resp. režisér dělat, když jí tam začala mluvit polsky. Jestli tedy nešlo zároveň o polsky hovořící překladatelku, tak je snad lepší, že nechali mluvit oceněnou herečku a kdo chtěl, ten jí, alespoň zhruba, rozuměl.

To je stejně laciné, jako bych napsal, že je hrozné, že autora článku nejvíce na celém večeru potěšilo, že v posledním roce zemřelo hodně filmařů.

4 2
možnosti
PP

P79e17t76r 22P90á96l73k96a

14. 3. 2017 16:26

Přiznávám, že vítězný film jsem neviděl a ani se na něj do kina nechystám. On ten "podvod" se škemráním o ceny za loňský rok není jediný příklad velmi laciného marketingu jeho tvůrců. Tím druhým je samotný název. Pokud nazvete film Masaryk, pak by z logiky věci (a s ohledem na něco, co můžeme nazvat třeba "národní paměť) měl film mít jiného hlavního hrdinu, protože "Masaryk" u nás přece není "značka" Jana, ale jeho tatínka.

Na jednu stranu oceňuju, že tím tvůrci více či méně otevřeně dávají najevo, že jim jde o komerční úspěch filmu a chtějí tím zvýšit návštěvnost, na druhou stranu na to ovšem jdou taktikou nějakých podomních prodejců hrnců nebo vietnamských imitátorů Adidasu, což mi přijde dost nedůstojné a kdyby nešlo o filmový, ale třeba o potravinářský byznys, šlo by o regulérní "klamání spotřebitele".

Pobavilo mě ovšem vaše porovnávání kvality herců podle úspěchu v Hollywoodu. on mimochodem v tom Hollywoodů působil i ten Roden, i když asi ne s takovým úspěchem jako Murphy, nicméně porovnávat kvalitu výkonu ve filmu podle toho, kolikrát měl už minulosti herec příležitost vyfotit se s Tomem Cruisem, je opravdu komické.

17 0
možnosti
KS

Hmm, třeba máte pravdu, ale nějak si neumím představit, že bych se díval na pořad kde se nějak hodnotí filmy. Prostě se na film podívám a ať si to hodnotí každý jak chce. Jinak na některé české filmy i seriály koukám rád, ale to neznamená, že mám jakoukoli povinnost něco platit.

Pořád se to snažím všem vysvětlit - to že platíte poplatek je vaše svobodné rozhodnutí. Koukám přes net a tv mít nikdy nebudu. Je to takový přežitek u starší střední generace z minulého století. U kolegů a práce je to spíš výjimka, že si ji někdo koupí, ale spíš na přehrávání filmů z kompu.

1 3
možnosti
MS

nejsem si jistý, ale poplatek musíte platit, když vlastníte jakékoliv zařízení, schopné přenášet vysílání ČT - právě tedy i počítač.

11 1
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!