Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

článek je výstižný, pro mě, jako pro ženskou, s podivem srozumitelný;-D Souhlasím s výše uvedeným, nemám námitek R^

0 0
možnosti
Foto

Cituji: "Stejně jako v případě Evropské unie se totiž rozhodně nedá říct, že bychom s imigranty neměli zkušenosti. Na stavbách, v obchodech a v řadě profesí pracuje spousta Ukrajinců, historicky je zde spousta Vietnamců, svého času jsme měli azylová střediska pro uprchlíky z Balkánu."

Chci věřit, že i Vy (a pak mi není jasné, čeho jste chtěl tím přirovnáním docílit) velmi dobře víte, že to, co se sem hrne z Afriky a Blízkého východu, nemá s popisovanými imigranty nic společného.

6 1
možnosti
Foto

Vy to zkrátka jistě víte, já to nevím, to je rozdíl mezi námi a já ho respektuji. Co vím je to, že Evropská unie z imigrantů do jisté míry již dlouhodobě žije. Pracují na místech, kde by řada "domorodců" nepracovala ... Fakt je, že s přílivem takového množství imigrantů, který hrozí, by se samozřejmě podíl pracujících a těch bez práce jistě zhoršil a proto také jsem proti jejich nadměrnému přilivu, ale to je snad z textu jasné ...

2 0
možnosti

Dlouhe filosofie kratky smysl. Jeste jsem nevidel zadny dopravni prostredek, ktery by dopravoval migranty, kteri nemaji v Evrope co delat, do Afriky. Ze se nevi kam? Staty v Africe jsou chude, tamejsi nacelnici hrabivi. Stacilo by jen trochu podplatit. Ale neni zajem. Evropsti nacelnici vydelavaji na migrantech nekrestanske penize. Proto je tady taky mame.

1 1
možnosti
Foto

Takový prostředek existuje, říká se mu loď a jestli bude nebo nebude dopravovat, to já v článku neřeším, já píšu, aby to řešily hlavně země, kterých se to týká a co nejdříve ... :-);-)

0 0
možnosti

K85a22r16e12l 84A39d84a19m

18. 6. 2015 11:40

Tenhle "Stát" se nepostará ani o vlastní občany.

Takže proč by se měl starat o nějaké migranty, kdoví odkud a kdoví s jakými úmysly.

2 1
možnosti
Foto

Říká se tomu solidarita. Její jistá míra by měla být pro civilizované státy samozřejmá ... Jsme bohatý stát ..., že se neumíme postarat o vlastní občany je naše ostuda - tím myslím ostuda občanů, že si volíme ty, kteří velkou měrou přesměrovávají do vlastní kapsy ...

4 0
možnosti

Můžeme se poučit od Rakušanů ohledně Temelína jež blokovali naše hranice... .

Zde jde navíc o něco jiného, nelze už spoléhat na současnou politickou garnituru politiků neboť vytvořili archetyp Evropy, jež pokračoval v západním střihu odborářského sociálního humanismu.

Navíc Německo má ve školách výchovu dětí jež je o toleranci a je to díky snaze po válce Německo změnit po ... .

Jsme svědky jak státníkům a politikům ujel vlak a žijí v určitém setrvačném světě vrcholné politiky jež je odtržen od nové reality. Přeci je to jejich "vypiplané" dítě ... .

Aktuální situace zde jen ukazuje co je přežité a nefunkční. Zde je odtržení Bruselu od národních zájmů a potřeb, přílišný vliv různých organizaci, nefunkční sociální občanská společnost, nulová odezva od těchto vrstev.

Fatální stav společnosti je zde patrný v tom, že vlastně zde nemáme nové altruistické silné osobnosti, politiky a státníky jež chápou potřeby doby, situaci a stav společnosti ... .

V podstatě se vracíme do stavu před rokem 89, kde se neobnovila občanská aktivita společnosti na jedné straně a na druhé došlo ke kultivaci systému jež byl tvořen duálním sociálním soupeřením 2 světů a dnes už je za svými hranicemi možností. 

Tady je potřeba aktivita na úrovni států. Navíc aby se rozhýbal proces změn v EU a Bruselu je potřeba jednak občanská aktivita a jednak precedenty a nebát se jít nevyšlapanou cestou., tedy odvahu.

Nebát se zavést silnější ochranu hranic, tím se vlastně i rozdají karty a bude se dělit Evropa kdo na čí straně je a ukazovat její strnulost a přežitost.

Taktéž by mělo dojít k posílení Visegradské skupiny a společně formovat postup jak k současné situaci tak k Bruselu, případně koalici Francie a Německo, jež vlastně stahují Evropu ke dnu ... .

7 0
možnosti
Foto

Velmi pěkně popsáno ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!