Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

Tak pod tohle se podepisuji bez výhrad.R^

5 0
možnosti
MS

Vcelku souhlas, až na ty lékařské celebrity. Podle mne byly oživením pořadu. Filmových tváří si člověk užije dost při záběru kamer do publika.

2 0
možnosti
Foto

Váš blog plně podepisuji. Jen bych rád ještě jednou zdůraznil, že poslat na Oscary film Fair Play, tedy film, o kterém by komise měla být přesvědčena, že je nejlepší, dát mu 15 nominací na Lvy a pak ho v přímém přenosu zaříznout, to je fakt hodno českého absurdního humoru, kdyby to nebylo tak smutné. To byl možná i důvod, proč se Jim Carrey naštval a podvedl i samotného Svěráka tím, že si během dne několikrát vyměnil hlavu.

13 1
možnosti
LK

Karma, chudák Český lev již roky táhne káru naloženou českými filmy a dokumenty, kolečka skřípají. Snad tomu Lvu někdo ulehčí, že vyloží harampádí a ponechá jen to, co za to stojí táhnout.

1 0
možnosti
RK

On je to problém... Jsme tak malá zem, že lva obdrží co nevidět i šmírák na nuda pláži u bahenního rybníčku natáčející sekvenci nahých těl na fotoaparát. A druhý problém je samozřejmě kvalita, i když to že se naposledy o Oscara ucházely Želary v r.2003, zase jako takový problém nevidím. On třeba Kolja není "veledílo", když ho srovnáme třeba s Markétou Lazarovou, ale práce Svěrákových si nesmírně vážím.

Možná by pomohlo vyhlašovat Českého lva jednou za dva za tři roky... Nebo dokonce za pět let. Ale chápu, že každý rok chce být někdo "oceněný". Proto bych klidně zavedl ještě jednu cenu "Hořkou malinu", kde by se mohlo slavit a juchat každoročně s tím, že je to jakási příležitost k setkání a rekapitulaci.

3 0
možnosti
MS

Porovnávat Markétu Lazarovou s dnešní filmovou tvorbou nemá smysl. To byste tady také mohl vytáhnout Křižník Potěmkin.

0 0
možnosti
PM

Ať si herci a filmaři dávají ceny za co chtějí, ale ať jim nejdou každý rok miliardy z našich daní (včetně financování různých psů či lvů či čeho).

20 1
možnosti
JN

Tak jako téměř všechno, i natočení kvalitního filmu je především otázkou peněz. A jestliže se jich v současné době českému filmu až tolik nedostává, tak nemůžete čekat zázraky. I když až tak kritický jako Vy bych nebyl - stále se i u nás najdou dobré filmy a nominaci na Oscara bych jako kritérium rozhodně nebral. Tam může být problém třeba i v tom, že film, který se u nás spoustě lidí líbí, v Americe nikdo neocení, protože Američané zkrátka nepochopí český humor.

I to samotné udílení lvů bych hodnotil spíše kladně, byť nedostatky jsem tam našel také - kdo má zájem a ještě nečetl, může si přečíst zde:

http://nozicka.blog.idnes.cz/c/450157/cesti-lvi-rozhodovala-letos-pozitivni-diskriminace.html

2 6
možnosti
Foto

Vymlouvat se na peníze je u nás hodně typické, ale není tomu tak. Např. "Umělec", geniální francouzský film z posledních let a nositel Oscara byl černobílý a němý. "Whiplash" geniální film a adept na letošního Oscara byl velice levný. Jde hlavně o nápad. Upřímně si nepamatuji za posledních let, s výjimkou "Pojedeme k moři", který by měl nějakou invenci. Ani "Pojedeme k moři" není, co se námětu týče, původní, ale vypadá tak. Pokud na filmy trošku chodíte, tak to přeci musíte vidět. A ani komedie zdaleka nedosahují úrovně "Vesničky ...", "Slavností sněženek" apod. ...

8 1
možnosti
Foto

Dobra recenze te šaškarny R^

21 0
možnosti
PT

P12e73t66r 34T42o25m13e69k

22. 2. 2015 19:40

Hloupé. Hodně.

1 6
možnosti
Foto

Český lev nebo text blogu? ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!