Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D11a76v54i38d 28K24r27á53l

8. 5. 2014 8:31

poněkud naivní blog

1 0
možnosti
Foto

Poněkud stručný příspěvek ... ;-)

1 0
možnosti
Foto

Článek dokazuje vnitřní rozervanost a bezradnost stoupence současného režimu. Na jedné straně kritizuje kroky jím zvoleného establishmentu, na druhé sám neví, jak situaci řešit. Navrhuje proto zvýšit vojenský rozpočet o 2% a napadnout Rusko. Velmi zajímavé !

2 0
možnosti
Foto

O napadení Ruska nebyla řeč. Zatím jen Rusko anektovalo Krym a válčí v přestrojení na Ukrajině. Ovšem nechápu, co myslíte větou, že jsem stoupencem "současného režimu". Nevím, čeho jiného bych měl být stoupencem? :-) Vzlykat po minulých, socialistických, časech rozhodně nehodlám ;-)

2 0
možnosti
Foto

Psát jistě umíte, ale Váš text působí poněkud nekonzistentně. Projevujete se jako takový radikalizující "foukač do ohýnku" ale v návalu myšlenek si občas protiřečíte. Na jedné straně přiznáváte EU "...nepřímé vyvolání převratu na demokratické Ukrajině" a na straně druhé horujete pro soustředění dostatečně početné armády, aby "Putina jeho hrátky rychle přešly". Tak čí to tedy byly hrátky a kdo reagoval až následně na obranu svých zájmů?

 Když se snažíte srovnávat Kuvajt a Krym-on dal Saddám Kuvajťanům možnost vyjádřit se v referendu kam chtějí patřit? V diskuzi píšete, že "...demokracii a svobodu bylo a je třeba šířit...".  Co je podle Vás  demokratičtější:"nelegitimní ukrajinští vůdci" které nikdo nevolil a byli dosazeni pod hlavněmi samozvaných ozbrojenců  nebo referendum? 

Soustředění početné intervenční armády na Ukrajině by nebylo ničím jiným než drážděním hada bosou nohou. Rusko na rozdíl od Saddáma by dokázalo takovou koncentrovanou armádu zničit několika jadernými údery a v krajním případě by mohlo učinit neobyvatelným i celý tento svět.

Opravdu si myslíte, že za toto riziko ti ukrajinští křiklouni stojí?

8 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že bych si protiřečil. V žádném případě nehodlám ospravedlňovat kroky unie na Ukrajině, ani fakt, že de facto legitimizovala současnou vládu, která se dostala k moci převratem na Majdanu, to byla chyba, ale Rusko nemělo žádné právo anektovat Krym a referendum byla šaškárna galaktických rozměrů, stejně jako každé jiné účelové referendum, prováděné pod dohledem armády. Vy jste snad věřil, že řadové ruské jednotky na Krymu byla domobrana? Nebo že současné řadové ruské jednotky v okolí Slovjansku a Kramatorsku, jen převlečené do jiných stejnokrojů, jsou demonstranty a domobranou? Já nevím, ale neslyšel jsem, že by někde jinde na světě sestřelovali demonstranti vrtulníky jak šišky ze stromu. A k soustředění armády. To je nutnost, ke které "západ" postupně, ač nesmírně pomalu spěje. Kdyby se "západ" bál ruských jaderných zbraní, tak by nikdy komunismus neporazil ...

0 1
možnosti

A Romane, pokud si opravdu myslíš, že toto jsou jen a pouze Putinovské hrátky, jsi na šeredném omylu. Ukrajina je směska všemožných zájmů mnoha stran ale také záminka, jak vtáhnout Rusko do konfliktu, který nás všechny může stát krk. Při vši pochybné důvěře v to, co je nám prezentováno, nelze nevidět, kdo tady už dlouhé roky vyvolává těžké válečné konflikty, o kterých píšeš. Prosím dohledej si fakta, jak to bylo se Saddámem, než napíšeš to, co tu teď vidím. Nemluvě o dalších konfliktech, válkách a statisících mrtvých civilistech, které jsou nám tu prezentovány jako "boj s terorizmem", "přinášení svobody a demokracie" apod.

Ukrajina je bohužel oběť imperiálních choutek kdekoho (než ji rozkradli místní oligarchov jako je Jaceňuk, Juščenko  nebo Tymošenková - je to jedna a ta samá verbež), ale zdaleka si nemyslím, že to je JEN dílo Ruska či Putina. Stačí se podívat na předchozí oranžové revoluce, na velmi podobné tzv arabské jaro a na další souvislosti.

A pak si jen položit prostou otázku  - Cui bono?

PS. Nejsem levičák, naopak. Ale to, co se teď děje naprosto neodpovídá tomu, jak se prezentují státy, označující se jako demokratické a svobodné.

7 0
možnosti
Foto

Myslím Libore, že se nějak všem zaslepily oči a upřímně nechápu? Chceme ještě být v unii nebo už se zase tetelíme blahem, až budeme v moci našeho východního "bratra"? Já uznávám a taky to píšu, že podporovat převrat na Ukrajině byla chyba, ale Rusko naprosto nemá právo na to, anektovat Krym, či válčit na Ukrajině v přestrojení. Chápu jeho pohnutky, ale je to absolutně přes čáru ... Ukrajina je obrovská země a jako taková není oběť, jen je, bohužel, názorově roztříštěná na prozápadní "západ" a proruský (neboť takto důmyslně osídlený) východ. Demokracii a svobodu bylo a je třeba šířit ... v tom by měl mít každý jasno ... Arafat, Asad nebo Putin, mají k demokratům hodně daleko ...

0 4
možnosti

Větu "Nicméně si nemyslím, že bychom jako členové Evropské unie byli schopni přijít s nějakými návrhy, kterými bychom ji v krátké době byli schopni nějak pomoci řešit" beru jako prosté konstatován faktu. Protože celá EU tuto situaci neumí řešit, už proto, že si to zavařila sama svým přístupem - minimálně její představitelé naprosto selhali.

4 0
možnosti
Foto

Nicméně konstatovat, že něco řešit nemohu, není řešení, Libore ...

0 0
možnosti

A vy jste zřejmě "pojal dojem", že umíte psát? Zapomeňte...

2 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!