Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Okamura nemůže být současně senátorem i poslancem. Jsou i Vaše ostatní postřehy stejně plytké?

0 0
možnosti
Foto

To bylo míněno samozřejmě jako žert. Ale Vy nevypadáte příliš jako člověk se smyslem pro humor. Co se týče mých ostatních postřehů, bude nejlepší, pokud si nějaké přečtete, abyste si sám udělal názor ;-)

0 0
možnosti
JL

Demokracie umřela? A to, co tu předváděla pravice - ODS, TOP a VV - byla nějaká demokracie?

0 0
možnosti
Foto

Já osobně jsem s tím neměl žádný problém. Komunisti nebyli připuštěni k vládě a věci se řešily parlamentní cestou. Osobně si myslím, že na tu dobu budeme ještě za rok, dva, nostalgicky vzpomínat, jako na období stability ...

0 0
možnosti
VH

Dovolím si podotknout, že ČSSD je Slibotechna korupčníků.

1 0
možnosti
PK

P13a72v66e11l 10K85u56r68a31l

26. 10. 2013 22:04

Názorová rozstříštěnost parlamentu je prostě dána názorovou rozstříštěností tohoho národa. 

Výsledek voleb nelze interpretovat jinak než to že v podstatě jakýkoli vznik vlády lze považovat za nedemokratický protože vždy bude většina společnosti proti takovému uskupení.

Jediný skutečně demokratický výsledek voleb by bylo to že se z vládních pozic vymetou Zemanovi ministři a žádná nová vláda prostě nebude ustavena (to také ovšem znamená že nebude nikdo kdo by předkládal zákon o státním rozpočtu- je to to defacto jediné na co náš právní a ustavní systém vládu potřebuje) a po následující volební období- 4 roky- prostě stát pojede v rozpočtovém provizoriu kdy bude platit jen mandatorní výdaje a nic jiného. Všechny ostatní výdaje se srazí zcela na 0.

To je (vzhledem k prohlášením o tom "s kým ne" od jednotlivých stran) skutečně jediný demokratický výsledek voleb- že tu nebude NIKDO vládnout. Toto je jediné řešení které lze z výsledků demokraticky vyvodit. A je na čase aby se to už udělalo.

(Krom toho je třeba si taky uvědomit že celých 12 procent hlasujích dalo hlasy stranám které v parlamentu NEJSOU)

A celkově že 40 procent se voleb vůbec neúčastnilo a je jim jedno kdo (a nebo jestli vůbec) tady někdo bude vládnout. Demokraticie v tuto chvíli znamená jediné- žádná vláda toto volební období.

0 3
možnosti
DD

Prosím, aspoň si nastudujte, co znamená demokracie. Stejně jako Potoczný tu pak plácáte nesmyslyRv

Jo a pokud k volbám přijde 59% voličů tak to není většina?8-o

4 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!