Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zeman jedná především v rozporu se svým prezidentským slibem, že bude zachovávat ústavu!!! V ústavě se totiž píše, že lid je zdrojem veškeré státní moci a že vláda je odpovědna poslanecké sněmovně. Pak by se dalo oprávněně očekávat, že Zeman svou pravomoc jmenovat premiéra použije tak, aby jim jmenovaná vláda měla jakou-takous šanci získat důvěru sněmovny. Jestliže naopak zneužívá ustanovení Ústavy ČR, která řeší otázku pokud vláda o důvěru přijde, jedná v rozporu s tím co slíbil když nastupoval do úřadu!!!;-€;-€;-€Rv

0 1
možnosti
Foto

Chápu, že jste chtěl dokázat, že MIloš Zeman něco porušil, ale Vaše konstrukce je tak divoká, že vůbec netuším, co a jak jste chtěl dokázat ...

0 0
možnosti

Sobotka se domluvil se Zemanem a nepustí už zkorumpovanou koaliční vládu se slepencem LIDEM, který nedostal mandát od voličů, ke korytu. 

President Zeman jen napravuje protiústavní vládnutí nejhorší vlády celé naší historie v čele se skutečným vládcem Kalouskem, jako nejhorším ministrem celé EU. 

P. S. 

Tragická vláda - tragický ministr financí! 

Veřejný dluh ČR.................1 814 825 727 855 Kč 

Státní dluh ČR....................1 693 307 876 018 Kč  Úroky z dluhu ČR....................56 988 066 983 Kč  Dluh na obyvatele ČR.........................172 483 Kč  Ministr financí Kalousek vytvořil za minulý rok 2012 historicky nejhorší deficit veřejných financí, který je vyšší než 220 miliard Kč.

0 0
možnosti
Foto

Nebude to zas tak horké, jak líčíte. Věřte tomu, že až bude vládnout Sobotka a vypadá to tak, že jednou bude, tak budou dluhy růst mnohem víc. Obecně se teď tento trend bude jen velmi těžko někomu zastavovat, jelikož již jen úroky z dluhů jsou značné a mandatorní výdaje vlády rovněž ...

0 0
možnosti

Švýcarští vyšetřovatelé prokázali, že 350 milionů korun z rozkradených prostředků Mostecké uhelné společnosti bylo v roce 2002-2003 použito na koupi koncernu Škoda Holding. V té době byl Jiří Rusnok ministrem průmyslu a obchodu a Martin Pecina jeho náměstkem. Bez mrknutí oka schválili prodej státního podílu v plzeňské Škodovce společnosti Appian, o které po varování diplomatů i BIS nemohli nevědět, že jde pouze o podvodnou schránku.

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-urban.php?itemid=20368

0 1
možnosti
Foto

Pěkně napsaný blog a jak jsem již někde níže napsal, věřím, že se všichni vrcholoví politici v osmdesátých letech umazali. Nedělám si žádné iluze. Nicméně to, co tady vládlo v posledních letech, byla jednoznačně kmotrovská politická sestava, která kradla, to nejsou dohady, to jsou fakta. Pokud je problém Rusnokova vláda, pak není nic lehčího, než, aby nedostala důvěru a není, co řešit. Nic se nezakryje, ale pochybuji, že se něco z osmdesátých let zpětně vyřeší ... Otázka je v této chvíli, co je lepší ...

0 0
možnosti

Když se tu tak zuřivě diskutuje o ústavě, tak proč první šanci po volbách nedostala ČSSD? Nejsem jejich volič, jsem pravičák (pozor, nespojovat s ODS a jinými pseudo pravicovými stranami), ale nechápu jakým právem si soudružka Němcová přisvojuje právo skládat vládu? Chápu těch 101 kapříků co si nechtějí vypustit rybník (bohatý na potravu), ale ihned po tom co tohle vezme bude mít na krku tak deset ostrých nožů a za každým bude alespoň deset podmínek, které ODS nikdy ve svém programu neměla. Co potom bude paní Němcová vykládat svým voličům? Nebo chce jen další zářez na pažbě své politické kariéry (vytunelovat z politické mrtvoly ODS alespoň něco)?

ODS je v posledních dnech naprosto nečitelná a chová se naprosto chaoticky, tak jak náš prezident.

1 0
možnosti

řádné  parlamentní volby jsou jednou za čtyři roky a voliči svou volbou dávají vládě mandát na celé toto období... za vlády největší krize ČSSD  také v demisi ( Gross) ..Klaus dal šanci ČSSD sestavit novou vládu a nikdy pod rouškou odborníků proti vůli  PS

0 0
možnosti

Zeman jedná zřejmě v souladu s ústavou. Tak nevím, proč je proti němu takový vztek. Pokud je ústava sporná a nejednoznačná tak je to čí chyba?

4 1
možnosti

Ničí. Jde o to, že ústava byla psána s vědomím, že prezidentem se stane alespoň průměrně vyspělý člověk. Např. jednou z podmínek pro kandidáty je věk 40 let, aby se zabezpečilo že se do funkce dostane zralá osobnost. Nikdo nepočítal se Zemanem ...

0 4
možnosti

..opravdu by Tě v naší zemi bavila politika??8-o

1 0
možnosti
Foto

Jo, myslím, že jo, vypadá to, že se blíží jistý přelom ... a nerad bych, aby se děl "nesprávným" směrem ... Ale stejně na to nemám moc času ... :-)

0 0
možnosti

to co tu Zeman předvádí nemá s poslaneckou demokracií nic společného ,určovat kdo tu bude vládnout ,kdo bude premiérem  a kdo ministrem nemůže ,to mohl vždy jen diktátor ,Zeman se chová jako vládce světa i v jeho projevu k německé novinářce se mu podařilo podlézt všechny laťky politické úrovně..pokud  zde máme demokracii  tak ta Rusnokova vláda nemůže projít ,která vláda  na světě s většinou v parlamentu  by kapitulovala před nezodpovědným a svéhlavým prezidentem  ?

6 7
možnosti
Foto

To, co se u nás děje, nemá s parlamentní demokracií v posledních letech mnoho společného. K čemu je, že si vyberete stranu a ta sestaví vládu, když část jejich poslanců změní v průběhu nevypočitatelně kabát. Poslanci sami u nás neví, co je to čest a morálka, jsou to prodejné "lehké děvy" (slušně řečeno). Těžko pak sázet na parlamentní demokracii, když je parlament k ničemu. A to nemluvím o malých stranách, které se s většími stranami na něčem domluví, aby se dostaly do vlády a pak je sprostě vydírají. Takový stav může změnit pouze skoková změna a Zeman se zatím jeví jako přiměřená skoková změna. Má-li možnost vybrat premiéra, dle ústavy, tak ho vybral. Parlament samozřejmě dostane šanci se k vládě vyjádřit a pak se ukáže, kdo má jaké názory. Protože ani proklamace politiků tady nemají delšího trvání, než pár dní ... Správně jste napsala, že je Zeman svéhlavý, to je správné slovo ... Není to despota, zatím se nemá v tomto ohledu naštěstí o co opřít, ale jde svou cestou, což koneckonců sliboval ve své kampani ... Jak jsem psal, vůbec nesouhlasím se vším, co pan Zeman dělá, nelíbila se mi viróza a nelíbilo se mi ani, co řekl novinářům k uneseným dívkám, ale je to jeden z mála politiků, který zastává dlouhodobě konzistentní názory a je čitelný ...

8 2
možnosti

J59i92ř98í 74H43o41l11ý

29. 6. 2013 10:18

"Prezident Zeman dokazuje, že politika je umění (všeho) možného"

Parafrázuji:

"Prezident Zeman dokazuje, že politika je umění (všech) neschopných"

1 1
možnosti
Foto

Karmu Vám nedám za výrok " Nezávislí věrozvěstové typu Tomia Okamury nebo Karla Janečka budou konečně muset přijít s věcným programem a nikoliv jen s hysterickými výkřiky, zaměřenými na zlořády a zlojedy, ve stylu „všechno je špatně“, protože podobná kampaň nebude nikoho zajímat."

Zkusil jste si někdy zaposlancovat nebo zasenátorovat? Když jste sám na např. 199 kolegů - to se těžko prosazujete, zejména pokud jste nezávislý.

Já sám mám zkušenosti jen zprostředkované, ale i to stačí - jak jeden mladý kolega ve Vašem věku šel do politiky s ideály, jak to všechno změní. Do roka mu spadnul hřebínek a dneska říká: Je potřeba aspoň, aby tě bylo slyšet, jinak nic nejenže neprosadíš, ale ani nenavrhneš."

Takže žádné výkřiky. Ale pěkně "Stop!" namísto pokynu "Ostrá!" Jistě vte, jako znalec filmu, co to v tomto slangu znamená.;-)

2 1
možnosti
Foto

Já nechci snižovat snahy pana Okamury nebo Janečka, je skutečně obtížné něco prosadit, je-li člověk sám, ale právě proto by měli víc zapracovat na svých programech a nabídnout něco víc, než dosavadní tvrdou kritiku ... Jak sám (jak jste vtipně poznamenal, vzhledem ke vztahu k filmu) :-) vím, je lehké kritizovat, ale něco pozitivního vytvořit je mnohem těžší ... Děkuji za upřímnost a za příspěvek a vůbec nevadí, že jste nedal karmu ... myslím, že kvalitní diskuse a výměna názoru je mnohem podstatnější ;-)

2 0
možnosti

:-)  MNě se to také líbí ! Viděl jsem včera Kalouska,  jak rychle okřál, když se socdem chce chytnout prozatímní vlády. Skýtá to naději pro přidušení policie i když včera Pospíšil v  televizi tvrdil, že to není možné. Kdo si dobře pamatuje, tomu stačí vyjádření Němcové a min. spravedlnosti o nepřiměřenosti policejního zásahu před pádem vlády! R^R^R^

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS