Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

bednarik62

29. 10. 2012 15:39
Jestli

se v Čechách dá vůbec vykonávat funkce premiéra, v době totálního běsnění a štvaní komunistů, neb ČSSD není naprosto typem západní rozumné strany, se kterou se dá na reformách nějak schůdně dohodnout, ale radikální levicovou služkou komunistů. Nevím, proč Filip//Grebeníček//Kováčík tak dlouho váhají, socdemáky spolknout. Podle volebního výsledku se dá snadno odhadnout další vývoj, vláda padne, Filip sestaví pokrokovou vládu národní spásy a obnovy, kterou Václav Klaus podepíše. Do voleb se vymete pravicovější smetí na skládky v Mírově, na Bory a do Ruzyně, květnové volby vyhraje sloučená partaj KSČSSD tak 89%, a stát vstoupí do věku socialistického blahobytu. A k tomu nám dopomáhej svatý Kája Marx !- Úprk zahraničních firem už právě zahájil FIAT.

1 0
možnosti
RJ

neni.mi.to.jedno

29. 10. 2012 12:15
Nečas slíbí cokoli, aby mu zůstali ještě nějací voliči.

Takže třeba i zruší berňák  a OSVČ slíbí zrušení už tak směšně nízkých daní.

2 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

29. 10. 2012 12:34
Re: Nečas slíbí cokoli, aby mu zůstali ještě nějací voliči.

Myslím, že poněkud nepochopil, že stébla se může chytat tonoucí, ovšem nikoliv utonulý ... ;-)

0 0
možnosti
Z

z-VV-na-CENSORED

28. 10. 2012 22:52
Hmmm...

..."by byl ochotný souhlasit se švarcsystémem, který příjmy do rozpočtu jednoznačně snižuje" >> co srovnat nezamestnanyho a OSVC ve Svarcsystemu?

1 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

29. 10. 2012 7:00
Re: Hmmm...

Přímé srovnání je obtížné, protože na jedné straně byl původně systém nastavený tak, že zaměstnanec plus zaměstnavatel by na odvodech měli zaplatit totéž, co OSVČ, ovšem OSVČ si stěžovali, že je to nefér, jelikož mají menší podporu státu při nemocenské a v důchodu. Takže se zavedly nízké paušály, které v této chvíli výrazně zvýhodňují OSVČ před zaměstnanci (upřímně neznám ve svém okolí jediného OSVČ, který by na daních a sociálním a zdravotním pojištění platit totéž, co zaměstnanci, navíc si do nákladů dávají často naprosto nesmyslné věci, jako televize, auta apod. ačkoliv je třeba používají pouze pro vlastní potřebu, nikoliv podnikání). Navíc musí firmy za zaměstnance odvádět další odvody státu, takže je to poměrně značný nepoměr ... jinými slovy, kdyby se švarcsystém podnikatelům nevyplácel, tak by tuto (v této chvíli protizákonnou praxi) s rizikem neprovozovali ...

1 1
možnosti
PK

repanak

28. 10. 2012 20:21
Nečas a jeho klika,

pokud ještě existuje, hledá cokoliv i sporného, čím by se zavděčila před kongresem. Kdyby řekl, že se zasadí o narovnání podmínek aby se švarc nedělal jen kvůli nižšímu zdanění, výhody snadného a rychlého "vyhazovu z práce", žádná dovolená, stravenky apod. - tak to by bylo něco jiného.

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

29. 10. 2012 7:00
Re: Nečas a jeho klika,

R^

0 0
možnosti
BR

Stobka

28. 10. 2012 17:53
Znám desítky těchto živnostníků,

kterým podnikatelé nic nezaplatí za práci, na nějakou dohodu, kterou jim podepsal, kašle. De fakto dělají zadarmo, než se na to vykašlou a s prací seknou. A podnikatel si najde další blbce, které mu pošle Úřad práce, a historie se opakuje. A OSVČ nemají z čeho platit jídlo a složenky. Jasně že ani stát z toho nic nemá, ale má "jen" 6ti procentní nazaměstnanost, kterou se médiím chlubí Nečas.

3 0
možnosti
VH

Stará kára

28. 10. 2012 17:17
Můžete úvést zákony a jednotlivé paragrafy, podle kterých

je "švarcsystém" nezákonný?  Domnívám se, že nezákonnost byla uměle vymyšlena.

0 0
možnosti
K

kaktusak

28. 10. 2012 17:54
Re: Můžete úvést zákony a jednotlivé paragrafy, podle kterých

Švarcsystém není nezákonný? Tak v tom případě jednala dosud nezákonně vláda.

1 0
možnosti
P9

pavel 99

28. 10. 2012 16:14
Obávám se, že je to trochu jinak

"... premiér tak de facto zpochybňuje práci kontrolních orgánů, které by měly postihovat plnění zákonů, protože zatím, buď jak buď, se jedná v případě švarcsystému o protizákonnou činnost...." - jednak velká část kontrol a kontrolních nálezů (a pokut) se netýká "švarcsystému" jako takového, ale nově vytvořeného správního deliktu "nepřítomnost pracovní smlouuvy na pracovišti" - což je věc hraničící s koncentrákem a postižené firmy podaly žaloby, které by zcela reálně stát prohrát. (Ono dávat pokutu (ve výši 500 tisíc) zaměstnavateli za to, že pracovník, kterému byla třeba prokazatelně kopie pracovní smlouvy vydána a byl prokazatelně poučen, aby ji měl na pracovišti (na stavbě nabo při řezání dřeva v lese) a on ji třeba zapomněl doma, je mírně řečeno absurdní.)

Další část nálezů je postavená na "faktu", že pracovník smlouvu nedoložil a jde tedy o "nelegální zaměstnávání" (na dodatečné doložení se nebere zřetel - viz. direktivy IP),.....

2 0
možnosti
P9

pavel 99

28. 10. 2012 16:16
Re: Obávám se, že je to trochu jinak

....přestože kopie té pracovní smlouvy leží několik let na ÚP (dříve se tam zasílaly). I v tomto případě lze očekávat prohrané soudní spory na straně státu.

Ale máte pravdu v tom, že si to premiér měl lépe ohlídat zavčas.

0 0
možnosti
JK

Nesehnutý

28. 10. 2012 16:13
Rozumně napsané.

Karma. R^

1 0
možnosti
L

lumir22

28. 10. 2012 16:03
Potoczny, našel rozum, pozdě ale přece.

Potoczny není to tak dlouho , kdy jsi tady míval z Nečase opakovaný prodloužený, orgasmus.

Potozcny, gratuluji k procitnutí i když pozdnímu.

1 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

28. 10. 2012 16:50
Re: Potoczny, našel rozum, pozdě ale přece.

Na nějaký orgasmus si nepamatuji stejně tak, jako na fakt, že bych si kdy s nějakým anonymem potykal ... Ono to snad ani nejde nebo jo? ;-):-)

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

28. 10. 2012 15:53
tento stát pomalu umírá

a vy se těšíte na pohřeb. Nejde o Nečase. Stejně mizerně na tom bude kdokoliv. Sklízíme plody sobeckých rozhodnutí, kdy se preferují osobní zisky před společenských prospěchem.

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

28. 10. 2012 16:49
Re: tento stát pomalu umírá

"Nepohřbíval" bych s jedním politikem hned celý stát ... Myslím si, že se určitě nejdou rozumní konzervativní politici, kteří budou ctít zákony a dohlížet na ně, ovšem to není zřejmě případ Petra Nečase ... ten uzákonil v naší zemi chaos ...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS