Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

mike_1

17. 6. 2011 21:24
reakce

Ahoj Romane, dobře napsáno, i já si všiml spousty individuí na nějakých videích, ale tak to bývá vždy, jsou to stále titéž lidé, co dělají nepořádek na fotbale, při demonstracích a stávkách, to tak bude vždy. Nicméně já za některými názory odborů stojím a připadají mě logické. Na druhou stranu je bohužel možné, že byla stávka politicky motivována, ale to je jen spekulace. Co se týče Tvého názoru, že Češi této příležitosti využijí vždy k odpočinku místo práce, tak dle mého názoru by to takto, v případě, že by neměli jinou možnost, využili lidé i na Marsu :-) Co se týká osoby pana Kalouska, tak ano, je nad věcí, ale otázka je, zda to není tím, že dobře ví, že má z dřívějšího politikaření nahrabáno až až a teď se všemu jen směje pod záminkou toho, že on přece chce zemi pomoci od dluhů. Podstata ale je, že právě tento pán byl jeden z těch, kteří hlavně za dluhy této země mohou. Upřímně řečeno, Ty nebo já jsme ty dluihy nenadělali...

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

18. 6. 2011 12:09
Re: reakce

Michale, lidé jsou v mládí levičáky, aby se postupem času, když vyzrají, stali pravičáky ... Něco podobného řekl Winston Churchill a je to logické, protože mladí mají větší sociální cítění a taky často neví, jak se věci mají, proto jim lze toto vidění světa "odpustit" ... Otázkou je, zda-li už se nedostáváš do let, kdy by jsi měl dozrát ... ? ... Ministru Kalouskovi zatím nikdo nedokázal, že přišel k nějakým nekalým penězům a z toho pohledu je to stejně tak bezúhonný člověk jako Ty nebo já ... Kdo nadělal dluhy si můžeš vygooglovat na webu a lehce zjistíš, že pan Kalousek to rozhodně nebyl ... Nad věcí je proto, že je inteligentní a masy v ulicích mu přijdou úsměvné, jelikož se jedná v podstatě o lidi zneužité odboráři, aby opodstatnili svou existenci ... Tak bychom mohli diskutovat ještě dlouho, ale bylo by to zbytečné, protože Ty své názory opíráš o pocity, nikoliv o fakta a v takovém případě je diskuse velmi obtížná, jelikož "pocity" nelze přesvědčit, ani vůči nim argumentovat ;-)

0 0
možnosti
D

dannny

17. 6. 2011 17:41
Pořád úplně nechápu ta prohlášení o zpackané stávce

a výhře občanů. Odboráři slíbili, že zastaví vlaky, metro a většinu MHD v pár městech. To se taky stalo. Ohlásili protestní pochod 400 účastníků. To se taky stalo. Stávka nebyla zaměřena proti obyvatelům Prahy, odboráři slíbili, že nebudou blokovat hlavní tahy a znepříjemňovat lidem život. To se taky povedlo. Kromě stávkujících, kteří na pracovištích přerušili práci, nedošla do práce další spousta lidí, takže dopad stávky byl mnohem větší, než kdyby nepracovali jen odboráři.

Jistě, co se týče Kalouskova svébytného humoru, je to otázka osobního vkusu. Osobně jeho vtípky často považuji za hranou toho, co se dá považovat za přiměřené situaci. S čím ve Vašem článku rozhodně nemohu souhlasit, tak je to "počkat, jak reformy dopadnou, a pak se uvidí". Tento postoj mi připadá, jakoby si pacient s nádorem, kterého se chystá operovat zjevně opilý chirurg řekl: operaci stejně potřebuju, a čím dřív se začne, tím líp. Že je pan doktor nekompetentní? Ale co, uvidíme. Kdyžtak to pak někdo opraví

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

18. 6. 2011 11:59
Re: Pořád úplně nechápu ta prohlášení o zpackané stávce

Jistě, podle Vás se odborářům vlastně vše povedlo, až na to, že většinu MHD zastavili v podstatě pouze v Praze a tím, že zastavili vlaky naštvali v podstatě pouze cizince, kteří byli od půlnoci nuceni nocovat po čekárnách, či hledat alternativní dopravu. Z několika set protestujících byla značná část havířů z dolu Paskov, což jsou zaměstnanci soukromé společnosti OKD, která v podstatě s plány odborářů a protesty proti vládě nemá nic společného. Suma sumárum jediné, o co odborům šlo, bylo vytvořit chaos, poškodit co možná nejvíce běžné občany, aby se ještě víc naštvali na vládu. Považuji to nejen za opovrženíhodné, ale v situaci, kdy odbory nejsou politickou stranou i za poněkud podivné, v podstatě anarchistické, vystoupení proti vládě, které, pokud by skutečně odbory zablokovali ulice, bylo zapotřebí potlačit tvrdě a nekompromisně. A co se týče příměru k nádoru, tak vláda již operuje a jsou to odbory, které se snaží operaci přerušit, odložit, aby ji údajně bylo možné udělat líp? ...

0 0
možnosti
JM

janacz

17. 6. 2011 12:30
Taková stávka

nikomu štěstí ani peníze nepřinese. !!

0 0
možnosti
PH

petrph

17. 6. 2011 10:59
přihlašte se prosím někdo

Kdo věří tomu  že by "  vláda měla dostat čas, aby reformy uplatnila a až z jejich

výsledku se uvidí, zda se dosáhlo předpokládaných změn k lepšímu.".Respektive zda důvěřuje této nebo další pseudopravicové vládě, že kdyby se pak ukázalo, že se předpokládaných změn k lepšímu nedosáhlo, tak vrátí zákony a daně do stavu před reformami...:-)

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

17. 6. 2011 11:51
Re: přihlašte se prosím někdo

Lidé si jsou schopni vykládat právo a stav věcí nejrůznějším způsobem, zřejmě podobně jako Vy, nicméně právo platí, stejně jako demokratické postupy v naší zemi a ty říkají, že vláda je většinová, byla jako taková zvolená v řádných volbách a tudíž v podstatě není nutné, aby se neustále na cokoliv ptala. Ten čas by nejen měla dostat, ale má ho zaručen  ústavou, pokud udrží svou konzistenci a nadpoloviční většinu ... To, že si pár řvounů v ulicích a co si budeme nalhávat, taková se vždycky najdou, myslí, že tato pravidla neplatí, to je zcela druhá věc ... Takže moji důvěru vláda má, nepovažuji ji za pseudopravicovou, naopak za žádoucí a potřebnou pro tuto zemi ... ;-)

1 0
možnosti
B

blanicek

17. 6. 2011 8:38
...

R^R^

0 0
možnosti
M

moja7

17. 6. 2011 8:30
Odborářské karikatury

Mluvíte mi z duše !!! Naprosto s vámi souhlasím. Jenže chytrý tohle ví a blbec to stejně nepochopí. ;-D

0 0
možnosti
PM

petrik1960

17. 6. 2011 8:28
karma

0 0
možnosti
MF

falm

17. 6. 2011 7:46
Bohužel jste totálně vedle

Občané zatím prohrávají 2:0.

Jeden bod ztrácejí za odborářskou stávku, která byla tak slabá, že vládu nedonutila přehodnotit své plány, za coř pochopitelně ztrácejí druhý bod.

To s nějakým ježděním na byciklu do práce nemá nic společného.

Jste jen další, který nepochopil, že jediným vítězstvím je přinutit současnou vládfu změnit její antisociální politiku. Vše ostatní se rovná porážce, pro všechny občany bez výjimky - pochopitelně, nikoli pro politiky nebo ty, kteří jsou za vodou, ať už stavem svého konta nebo na Bahamách.

0 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!