Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel Bored

1. 11. 2009 9:34
Čisté pokrytectví

To je ale poetickej nesmysl, tenhle článek. Řeknu to dvěma body.

1) Proč chtít rebelii od jednoho umělce, když téměř všichni v tomhle národě drželi hubu až do roku 1989? Myslím, že úplně stačí, že se jako známá celebrita stýkal s disidenty. Nevím, jestli jsi někdy četl historický články o normalizaci, STB a jak končili "neposlušní lidé", kteří se odvážili něco podepsat. V seriálu iDnes "Abeceda komunistických zločinů" najdeš dost důvodů, proč tolik miláčků národa podepsalo Antichartu, nikdo nebyl nedotknutelnej. Taky doporučuju článek, co komunisti udělali Karlovejm rodičům v období, kdy "domněle emigroval". Kdo by se nepoučil?

2) Pokud jste v podnikách nebo školách při výročí VŘSR stáli s kolegy v pozoru a zpívali internacionálu a nikdo nedošel vypnout ten gramofon a říct "To je hnus", tak jste kolaboranti všichni. :) Nebo odmítl někdo pionýrskej šátek? Chodilo se do SSM? No tak, kde je ta rebelie, kterou chcete od Karla? Nikdo se neozývá? Tak se neozývejte ani teď.

0 0
možnosti

osvetitel

1. 11. 2009 12:00
Re: Čisté pokrytectví

Mam pocit ze vase reakce na ten clanek je "poetickej nesmysl" ! Jednak reagujete s tou "rebelii" na neco , co po K.Gottovi nikdo nejspis nechtel a nechce, a navic malujete zbytecne certa na zed ! Rodicum Navratilove se nic "otresneho" nestalo, ani jinejm rodicum tech pro rezim vyznamnejch Cechoslovaku , kteri se nepletli do politiky , a emigrovali kvuli sve kariere a vetsi svobode rozhodovani na zapad ! Protoze uz se nepsala 50ta leta , a ten rezim by tim ublizil hlavne sam sobe ! Otazkou je proc prave K.Gott , ktery mel doma i venku tak dobre postaveni , a rezimu se dobre vyplacel , povazoval za nutne v te dobe delat rezimu tu hlavni "hlasnou troubu" za vsechny umnelce v tom divadle??! Copak se drastickeho v te dobe stalo J.Suchemu a N.Urbankove , zato ze oni nepodepsali ?? Kde ma byt dnes ta rebelie , kterou podle vas pry chteji nekteri od K. Gotta? Neni nani uz trochu pozde?? Uz je vam jasne ze jste sam napsal sice rozsahly , ale poeticky NESMYSL , prezto ze z to

0 0
možnosti

u.d.o.

31. 10. 2009 21:50
lama

Romane asi jedeš na trávě.Jinak si to nedovedu vysvětlit.Kdyby nebylo komančů tak Gott má na kontě o nulu víc.A myslím že 90%umělců co to podepsali aby měly od blbů pokoj a věděly moc dobře že pokud to nepodepišou tak stejně na hradě bude Husak,tak o co šlo vlastě o nic.

0 0
možnosti

Roman Potoczný

31. 10. 2009 21:59
Re: lama

Možná teď budu za kacíře, ale to, cos napsal, je blbost, Kdyby nebylo komunistů, tak by byl "božský" Kája poloviční. Bylo tady dost dobrých zpěváků, Matuška, Hála, Sodoma, Chladil a to počítám jen ty z popu, jenže všichni byli de facto u ledu ... od nepaměti měl Gott podporu shora, byl protlačovaný do všech show, Silvestrovského ukončení roku apod., opět se zeptám, proč asi? ... a to ani nedomýšlím, kolik by tady bylo dobrých zpěváků, kdyby byl skutečně volný trh a jak by na Kájovy kvality (např. tanec apod.) lidi pohlíželi, kdyby tehdy mohli srovnávat se zahraničím ... Je to výborný zpěvák, to jistě, umí se prodat (doslova), ale pracoval tak trochu ve skleníku a proto tolik vynikl ... Problém je, že ti "blbi" právě podpisy této kulturní elity prodávali jako podporu ... podporu komunistického režimu a já tvrdím, kdo byl vyznamenaný za komunistů, neměl by být vyznamenaný teď, kór, když po revoluci, de facto, nic neudělal ...

0 0
možnosti

Aaron71

31. 10. 2009 10:05
Slušně napsáno

A bez urážek. Inu, je znát v čem jezdíme;-)

0 0
možnosti

Roman Potoczný

31. 10. 2009 22:03
Re: Slušně napsáno

R^ ... to rozhodně ... ;-D

0 0
možnosti

starej pardal

30. 10. 2009 20:52
kdo je bez viny

at hodi kamenem.

tak a ted vsechny kameny na hromadu:-)

0 0
možnosti

Roman Potoczný

31. 10. 2009 8:36
Re: kdo je bez viny

Rozvinula se tady pěkná diskuse a tak nad tím tématem uvažuji, možná mnohem víc, než když jsem původně napsal svůj blog, trošku v naštvanosti nad povýšeností někoho, kdo by se jí z různých důvodů neměl dopustit a odpustit si jakékoliv prostředníčky. Pravda je, že všichni tu dobu nějak žili, nějak se s ní snažili srovnat a nepochybuji, že to dělal i Karel Gott, že možná občas ve své pozici i někomu pomohl. Ale fakt, že např. s antichartou i některými výroky pochybil je neoddiskutovatelný a já tedy nejsem v žádném případě zastáncem pogromů. Ať zpívá, dobývá slavíky, říká, že to nečekal, já s tím nemám problém, vždy mu zatleskám, protože je to velký umělec. Ale, proboha, nevyznamenávejme lidi, kteří pochybyli i kdyby byli jakkoliv skvělí, je to špatný příklad a plivanec do očí všem, kteří se kdy proti bývalému režimu jakkoliv vyhranili. Přitom myslím, že není těžké pochopit rozdíl ... Gott a Vondráčková na výsluní, zatímco Neckář a Kubišová v propadlišti hudebních dějin, proč asi???

0 0
možnosti

osvetitel

30. 10. 2009 19:59
Zpevak byl K.Gott vybornej , otom zadna.

Co se tyka budovani kariery v CSSR, tak si s vetsinnou  Cechoslovaku nema nejspis co vycitat !!! Pouze me u nej nehraje,  proc prave on povazoval za nutne v tom divadle delat rezimu hlasnou troubu , a proc neodmitnul  a neprenechal to nekomu jinemu ? Kdyz si troufla N.Urbankova a J. Suchy v te dobe  jako jedni z mala nepodepsat  , tak jaky postih v te dobe hrozil  K.Gottovi , kdyby nevystoupil jako hlavni recnik proti te Charte?? Myslim ze jeho pozice doma i za hranicema byla v te dobe tak pevna  , zesi mohl dovolit i nepodepsat !!  Ale treba se mylim?

0 0
možnosti

Roman Potoczný

30. 10. 2009 20:48
Re: Zpevak byl K.Gott vybornej , otom zadna.

Myslím, že se nemýlíte. Suchý a Urbánková byli poněkud odbojnější, alespoň mám ten pocit, na rozdíl od Karla Gotta ...

0 0
možnosti

coj@nato

30. 10. 2009 14:14
Já Gotta nemusím. A s metálama už vůbec ne.

Romane, ten Váš článek se mi líbil.R^ Fakt !:-)

0 0
možnosti

Roman Potoczný

30. 10. 2009 20:45
Re: Já Gotta nemusím. A s metálama už vůbec ne.

... děkuji. Potěšení je na mé straně ... ;-)

0 0
možnosti

Faziho.spatne.svedomi

30. 10. 2009 8:37
Krel Gott

Líbí se mi, jak do socialistické éry Karla Gotta rýpe týpek, který tak pilně studoval socialistickou VŠ a s nadšením mával mávátkem v průvodech na 1.máje. Svým postojem mi někdy připomínáte Jana Rejžka, který také neustále plive na všechno totalitní, a přitom byl sám aktivním přispivatelem listu Krajského výboru KSČ. Á propos dobrý ruský HM, ať je jakkoliv dobrý, byl,  je a bude v celohudebním měřítku pouze okrajová záležitost. Jinak s vámi souhlasím, taky mám dojem, že poslední song, který pan Gott vydal, je Haberovo Když muž se ženou snídá. Zato nové album Liebe ist fur alle da, je vynikající, co pane rockoblogaři? .

0 0
možnosti

Roman Potoczný

30. 10. 2009 9:01
Re: Krel Gott

S tou socialistickou VŠ jste to krapet přehnal, protože valnou většinu to byla již demokratická VŠ, takže opatrně s tou demagogií, 1. máj ani raději nebudu komentovat. ... Liebe ist fuer alle da je opravdu dobré album :o) a přiznám se, je mi rozhodně bližší, než tvorba mistra (ale třeba Backspacer od Pearl Jam, je v mých doporučeních ... taky mooc dobré album). Co se jeho písní týče, tak bych za nejhorší považoval asi zprznění písně Forever Young od Alphaville do podoby Být stále mlád :-) ... koneckonců, kdo by si to nepřál a Gott se tak navíc i chová ...

0 0
možnosti

Jenda Citrón

30. 10. 2009 8:26
Gott

je jen karikatura překonávající bez většího hnutí věky. Je to představitel mas, mas s růžovými sny o úspěchu a slávě, rozjuchaných a roztančených mas, které už ze své podstaty normalizují. Je opravdu směšné až tragikomické, že toto získá v dnešní době státní vyznamenání. Ano s mistrem až na věky, s cukající nohou a křečovitým úsměvem se proskotačíme třeba až do koncentráku..

0 0
možnosti

Roman Potoczný

30. 10. 2009 9:03
Re: Gott

... velmi výstižné ... R^

0 0
možnosti

starej pardal

30. 10. 2009 7:24
podle me je spis

problem v tom, ze se o techhle politickych vecech bavi lidi, co du tobu sami nezazili, a proto reflektuji zaslepene a demagogicky pivni kecy svych rodicu (nebo je potiraji, dle natury) - kazdopadne me vadi tohle cernobile videni.

karel svoje zasluhy ma, cernobilej neni nikdo, tak do nej nevandrujte.

delat lepsi "umelce" z tech, co nikdy umelci nebyli? nevim... pripada mi to hloupy a (lehce receno) smesny

0 0
možnosti

hasmen

30. 10. 2009 7:30
Re: podle me je spis

No a ti,co to zažili,moc dobře vědí,co je Karel za "charakter"... Jeho zpívání nehodnotím,tam ten titul od Husáka - Národní umělec sedí.

0 0
možnosti

LEVICOVÁ INTELIGENCE

30. 10. 2009 7:19
Karel si metál zaslouží

 a i všichni ti vědci a umělci a zachránci. Ale nechápu proč je dávat těm 90ti letým bezvýznamným žoldákům a emigrantům co za války a po válce bojovali za AngliiRv!!

0 0
možnosti

hasmen

30. 10. 2009 7:28
Re: Karel si metál zaslouží

Nesouhlasím s tebou...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS