Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RO

opeth

30. 7. 2008 10:49
straseni

no, je dobre, ze se o umrtnosti na silnicich tolik pise, urcite si lide zacnou davat vice pozor. ale tyhle medialni kampane beru s rezervou. Kdyz za vikend u nas umre 7 lidi, je to vzhledem k tomu, kolik vyjede za 48 hodin na vsech silnicich v cechach i na morave aut, motorek, traktoru, kombajnu, konskych povozu, velmi male cislo. to proste pri te hustote dopravy na danem poctu spatnych silnicich je realne cislo. Kolik vyjede jednotek za vikend v celych cechach? 4 000 000? treba ja jedu za vikend cca 10x autem. Nemuzu se tedy pocitat jako jedna jednotka. Potom samozrejme kazde vyjeti na silnici zahustuje provoz a zvysuje riziko srazky.

0 0
možnosti
RP

r0p0

30. 7. 2008 11:07
Re: straseni

Trochu neverim svym ocim, ale jako nazor, ikdyz z meho pohledu ponekud zcestny, to beru. Jedina statistika, ktera je zajimava, je kolik umrelo lidi. Neni duvod, aby umrel jediny, kdyby bylo vsechno v pohode. Myslim, ze to pochopite lip, az se zmrzaci nebo zabije nekdo z Vaseho blizkeho okoli, do te doby je to jenom statistika. Pokud se budeme bavit o statistikach obecne, tak existuje pocet mrtvych na 1 mil. obyvatel, u nas to bylo nekdy v roce 2005 myslim 141 rocne, ve Velke Britanii jen 59 rocne. Myslite, ze tam jezdi mene aut? Ne. Maji tam na vsech, dalnicich, okreskach, ve mestech budky na radary, obrovsky husta sit, nikdy nevite, ktery je aktivni. Kdyz Vas vyvoti, poznate i cisle parkovaciho listku za oknem. Rychle tam jezdi jen Ti, kteri opravdu musi, jinak prijdou o body a je po legraci.

0 0
možnosti
Z

zjj

30. 7. 2008 8:32
jo, jo

karma je a ne jen proto, že bych ji dal automaticky.

máš pravdu.

včera jsem jel s jedním automechanikem a bavili jsme se o cestách v BV. říkal, že tu u kasáren používali jako testovací na tlumiče a zavěšení kol. když to vydrželo tam, tak to vydrželo i jinde.

0 0
možnosti
RP

r0p0

30. 7. 2008 10:59
Re: jo, jo

Jak už víš, tak jsem dojel. Za dva dny jsem projížděl na 1.100 km (zatím) kolem čtyř nehod, jedna byla docela hustá a určitě se zraněním, další dvě se nestaly jenom proto, že byl duchapřítomný řidič ( motorkář podjížděl :-) ). Je to o cestách, o některých nenapravitelných lidech a o neschopných policajtech (u nás jsem viděl jen jednu kontrolu, kontrolovaly přítomnost dálničních známek na vozidlech :-/ ) a samozřejmě o jejich vedení.

0 0
možnosti
N

nočnilka

30. 7. 2008 8:30
No jo, D1

No myslím že po mých posledních zážitcích s tebou můžu jen souhlasit. I když tak trošku bych viděla vinu i v cestě samotné (tankodrom v lehčím podání) nějak nám ji lepí po tak malých kouskách....

0 0
možnosti
RP

r0p0

30. 7. 2008 10:54
Re: No jo, D1

Souhlas mě moc těší. D1 jako tepna republiky bude muset být dříve nebo později tříproudová, jak to ale vláda udělá, to netuším, když staví kousek dálnice k nám do Ostravy deset let :-( ... ale jinak :-)

0 0
možnosti
IH

íla

30. 7. 2008 8:06
Konečně

to někdo pojmenoval.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!