Kde je hudba? A kde je "Havlík" a kde zmizely ty staré dobré časy..

5. 12. 2008 15:35:00
kdy býval blog svobodný a každý si zde mohl psát, téměř, co jej napadlo? ... ... ... ... Tento perex byl příliš krátký, tak jsem jej musel prodloužit. Neberte to, prosím, při čtení článku v potaz, prosím. Děkuji. ...

Je to pár dní, co jsem si s chutí přečetl článek Rudolfa Havlíka "XXX". Článek nikterak vybočující z řady jeho předchozích, vynikajících, blogů. Poněkud provokativní, pro někoho možná na hranici vkusu, ale rozhodně na aktuální téma. Tématem byla sexualita, které je všude kolem nás čím dál víc. I naše dospívající děti si o ní vykládají naprosto otevřeně, ale psát se o ní, zřejmě, nesmí ...

Krátce na to se totiž začal odvíjet prapodivný sled událostí. Článek se brzy smrsknul na pouhé info, kde bude nalezen, pak zmizel ze světa úplně. Zcela bez odůvodnění, pokud pominu pár autorových vět, které lehce osvětlují, co bylo příčinou zmizení.

Následovalo odstranění Rudolfa Havlíka z řad VIP bloggerů ...

Nevěřím, že by se článek zdál adminům "za hranicí" přijatelnosti. Pokud ano, pak netuším, proč jej včas, v momentě jeho uveřejnění, nepřevedli na "soukromý". Mají na to dle "kodexu" naprosté právo a zároveň by tím uchránili většinu čtenářů od jeho přečtení, pokud se jim zdál "závadný".

Mám pocit, že se článek a jeho forma, staly pouhou záminkou k radikálnímu postupu vůči autorovi, který na přání čtenářů vydal svou knihu "Nikdo nechce čekat věčně". Bohužel, měl na blogu "tu drzost" informovat nejen o tom, že kniha vyjde, což dlouhou dobu nikomu nevadilo, ale zmínil se v jedné diskusi, poněkud netakticky, i o tom, že je úspěšná. A být úspěšný a ještě si dělat reklamu, to se zřejmě u nás neodpouští ...

"Ale k čemu tedy blogy jsou?" Copak to není tak, že si tady od pradávna dělá mnoho lidí, svým psaním, reklamu? Politiky počínaje, viz. např. jeden velmi kvalitní hudebník, který publikoval blogy zcela tendenčně pouhé tři neděle a je dodnes VIP, přes komentátory a redaktory, kteří zde publikují přesto, že mají spoustu prostoru v běžných médiích a nejrůznějšími "umělci" konče. Vždyť co jiného, než reklama, je nejnovější blog jisté populární skupiny o natáčení nového CD v Opeře?

Myslím, že vydání knihy bloggerem, který je dlouhodobě na čelních místech žebříčku úspěšnosti, je vynikající reklamou nejen pro něj, ale pro blog jako takový a nic na tom nemění ani fakt, že si při vydání počínal nezávisle. Jakýkoliv postih za tento čin mi přijde velmi alarmující. Byl bych rád, aby se na blogu důsledně ctila svoboda projevu a aby se měřilo všem stejným metrem. Jak osobnostem veřejně známým nebo politicky činným, tak osobnostem vznikajícím.

Všem, kteří se nám téměř denně ve svých textech zcela odevzdávají, baví nás, ponaučují a informují o kráse a barevnosti života u nás i mimo republiku. A za takového já Rudolfa Havlíka považuji bez ohledu na to, zda-li bude, či nebude mít u sebe "nálepku" VIP.

Autor: Roman Potoczný | pátek 5.12.2008 15:35 | karma článku: 29.60 | přečteno: 2124x

Další články blogera

Roman Potoczný

Fotoblog: Dny NATO v Ostravě 18.9.2021

Po roční pauze způsobené epidemií Covidu nebo zkrátka jen neschopností vlády, vypořádat se sofistikovaně s Covidem 19 a zajistit lidem normální život (vyberte si dle libosti) se v Mošnově u Ostravy konaly Dny NATO pro veřejnost.

18.9.2021 v 23:31 | Karma článku: 16.97 | Přečteno: 471 | Diskuse

Roman Potoczný

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Jak odolat krizi středního věku? Dělat hlouposti? Nebýt srab? Říkat pravdu? Nebo si jen užívat jako Šampón? Nová česká komedie „Prvok, Šampón, Tečka a Karel“ jasnou odpověď neposkytuje, ale rozhodně pobaví a překvapí.

4.8.2021 v 6:00 | Karma článku: 35.39 | Přečteno: 10637 | Diskuse

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 4.33 | Přečteno: 135 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.25 | Přečteno: 303 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 17.84 | Přečteno: 343 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
VIP
Počet článků 299 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3499


Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...