Prezident Zeman nás táhne zpět do husákovské éry

12. 05. 2013 7:50:00
Do éry, ve které bude na všech úrovních vládnout levice, do éry, ve které bude politikům na nejrůznějších úrovních, dovoleno vše, tedy i chlastat v práci, do éry, ve které ti, kteří makají míň nebo vůbec, budou mít víc a ti, kteří se snaží podnikat a táhnout sebe i tuto zemi k prosperitě, budou mít míň. Do bezprostřední sféry vlivu "velkého" Ruska ...

... samozřejmě to neznamená, že by se k moci vrátili "v plné kráse" komunisté, ale i to se může stát. Prezident Zeman se o nich nikdy nijak negativně nevyjádřil a o lecčems svědčí fakt, že je před prezidentskou volbou žádal o podporu. I to, že tlačí do Ruska jako velvyslance kosmonauta, ale především kovaného komunistu, Vladimíra Remka, je víc, než výmluvné.

Prezident Miloš Zeman zavrávoral při odemykání korunovačních klenotů. Nešlo si nevzpomenout na jeho povolební opičku, když slavil své zvolení do funkce prezidenta a pak upadl ve studiu České televize. Tehdy se "hrad" vymluvil na prezidentův zanícený palec. Nyní je za prezidentovým výrazem údajně tajemná viróza, ale popravdě, neznám nikoho a to ani ve starším, tedy prezidentově, věku, kdo by z těchto důvodů podobně klopýtal a kdo by měl ve tváři výraz, který již před mnoha lety, kdy byl ještě premiérem země, parodoval Petr Čtvrtníček v České sodě, když Zemanovo vystoupení z letadla po návratu z Ruska, nazval "návratem idiota".

Mimochodem i tehdy se pilo. Důvodem k oslavě bylo vstoupení České republiky do NATO. Tentokrát se Zemanovi stala osudná nejen jeho náklonnost k alkoholu, ale především oslava osvobození na půdě ruského velvyslanectví. V očích Zemanových voličů je to jistě "další, příjemný důkaz" Zemanovy bodré nátury a jeho lidovosti, ale opak je pravdou. Miloš Zeman je v této chvíli především prezidentem České republiky, a pokud by se někdo jiný opil jako carský důstojník a druhý den na to by šel podnapilý do práce, byl by z práce vyhozen. Bohužel pro nás se toto našemu prezidentovi stát nemůže.

V této chvíli není nejhorší, že máme prezidenta alkoholika, který se netají tím, že pravidelně pije, ačkoliv, navzdory jeho vlastním tvrzením, svého démona nezvládá. Ani jeho předchůdci nebyli bez chyby a letošní volba prezidenta nebyla lehká a dobrá volba v podstatě neexistovala. Pouze volba lepší a horší, ze kterých, jak se začíná ukazovat, byla volba Zemana prezidentem tou horší, protože je to politik nedisciplinovaný a neprofesionální.

Nejhoorší je, že již nyní vládne skoro na všech stupních v této zemi levice. Ovládá kraje, ovládá senát a k ovládnutí parlamentu v příštích volbách schází pověstný "chloupek", jelikož rozumní voliči, kteří svou volbu pečlivě váží, jsou naštvaní na rozmařilost a nesystémové kroky pravicové vlády a na ní napojených kmotrů. Voliči, kteří měří pouze tím, kolik jim kdo přidá, jsou levici odpradávna naklonění. Bude tedy záležet pouze na tom, na kolik si všichni uvědomí, co vše je v sázce.

Levicově orientovaný prezident Zeman se obklopil bývalými, postaršími aparátčíky a od počátku svého prezidentování šije do regulérně a demokraticky zvolené vlády, zcela nad rámec svých pravomocí. Tím dělá neocenitelné PR levici a těžko říct, zdali to dělá pouze z důvodu svého někdejšího šéfování sociální demokracii nebo jsou jeho záměry dalekosáhlejší. Spojení s lidmi z Lukoilu, ovládaného ruskou vládou, nevěstí nic dobrého a o jeho "nadstranickosti" si zřejmě budeme moci nechat jen zdát.

Pokud se v parlamentu ustaví levicová většina, začne „celá levicová fronta“ zcela systematicky postupovat proti živnostníkům a jejich privilegiím, zvýší nejrůznější, především nepřímé daně a nic jí nezabrání, aby smetla ze stolu celou řadu opatření současné vlády proti státnímu zadlužování a pro postih politické korupce. Miloš Zeman dosáhne svého a bude mluvit do vládnutí ve smyslu ruského pojetí demokracie, jelikož spousta jeho bývalých přátel v parlamentu mu bude moci jen těžko odporovat.

Proto doporučuji kroky a klopýtnutí prezidenta nejen sledovat, ale rovněž na ně upozorňovat. A to nejen na ty očividné a do očí bijící, podpořené konzumací alkoholu, ale především kroky politické. Osobně bych si přál, abychom zůstali politicky a ekonomicky v té části Evropy, kam jsme patřili za první republiky a nevrátili se tam, kam jsme, bohužel, patřili ve druhé polovině minulého století.

Autor: Roman Potoczný | neděle 12.5.2013 7:50 | karma článku: 48.15 | přečteno: 21529x

Další články blogera

Roman Potoczný

Fotoblog: Dny NATO v Ostravě 18.9.2021

Po roční pauze způsobené epidemií Covidu nebo zkrátka jen neschopností vlády, vypořádat se sofistikovaně s Covidem 19 a zajistit lidem normální život (vyberte si dle libosti) se v Mošnově u Ostravy konaly Dny NATO pro veřejnost.

18.9.2021 v 23:31 | Karma článku: 16.97 | Přečteno: 471 | Diskuse

Roman Potoczný

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Jak odolat krizi středního věku? Dělat hlouposti? Nebýt srab? Říkat pravdu? Nebo si jen užívat jako Šampón? Nová česká komedie „Prvok, Šampón, Tečka a Karel“ jasnou odpověď neposkytuje, ale rozhodně pobaví a překvapí.

4.8.2021 v 6:00 | Karma článku: 35.39 | Přečteno: 10637 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 26.33 | Přečteno: 374 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 24.27 | Přečteno: 1018 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.68 | Přečteno: 426 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.00 | Přečteno: 255 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 676 | Diskuse
VIP
Počet článků 299 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3499


Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...